Jednostavan proces dobivanja PDV broja u Sloveniji

Zašto živjeti u Sloveniji

Mnogi poduzetnici često imaju vrlo slične probleme i žale se uglavnom na iste stvari. Situacija se tako često ne razlikuje puno bez obzira obavljate li neku djelatnost u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji ili nekoj drugoj državi. A najčešći problemi vezani su uz birokraciju. Često je tako za neke banalne stvari potrebno ispuniti mnoštvo različitih papira i obrazaca, a uz to je često potrebno i pokucati na mnoga vrata kako biste dobili informacije koje su vam potrebne.

Zašto živjeti u Sloveniji

No, određeni poduzetnici koji posluju u Sloveniji i nemaju toliko problema oko svega toga. Određene stvari mogu se relativno brzo riješiti pa je za neke poduzetnike iz drugih zemalja Slovenija postala odlično odredište za stanovanje.

Porez na dodanu vrijednost

Ono što mnogim poduzetnicima predstavlja određeno opterećenje je porez na dodanu vrijednost, ili skraćeno PDV. To je iznos koji poduzetnici moraju platiti državi. A sve je regulirano putem PDV broja. Mnogi novi poduzetnici početnici u početku traže odgovor na isto pitanje, odnosno kako dobiti PDV broj u Sloveniji. A odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Glavni uvjet za dobivanje PDV broja u Sloveniji je da poduzetnik prijeđe prag od 50 000 eura oporezivanog prometa u posljednjih 12 mjeseci.

Važno je napomenuti da to nije vezano uz kalendarsku godinu, nego isključivo za posljednjih 12 mjeseci. To znači, primjerice, ako ste počeli raditi u lipnju 2019.g., period koji će se gledati za zadovoljenje tog uvjeta je do lipnja 2020.g.

Slovenija je mnogima odlično mjesto za život

Brojnim poduzetnicima je nešto jednostavnija birokracija od drugih zemalja odgovor na pitanje zašto živjeti u Sloveniji. Zbog toga ne samo da su svoje poslovanje pomoču Protax.it prebacili u Sloveniju, nego su Sloveniju izabrali kao državu za život.

Postovi iz iste kategorije:

Krovni nosači Previous post Krovni nosači za bezbrižno putovanje
Next post Original ili zamjenski toner?