Jednostavno kupovanje kriptovaluta putem interneta

Kako kupiti bitcoin

Kriptovalute predstavljaju digitalni novac, te donose potpunu transparentnost u financijski sektor. Postoji velik broj različitih kriptovaluta, a svaka od njih ima svoju namjenu. Većinom su integrirane u neku aplikaciju ili platformu, a najpoznatije služe kao sredstvo plaćanja i s njima je moguće plaćati na raznim mjestima.

Kupovanje kriptovaluta na internetu danas je moguće jednostavno putem raznih online burzi, a neke od najpoznatijih su:

  • CoinBase
  • Binance
  • eToro
  • UpHold

Što je blockchain?

Nije Bitcoin glavna prekretnica u tehnologiji koja se je dogodila, već je to blockchain. Bitcoin je samo prva stvar za koju je on korišten. Blockchain predstavlja novu verziju interneta, koja je između ostalog omogućila i trgovanje kriptovalutama. 

Kako kupiti bitcoin

Glavna razlika u odnosu na današnji internet je to što su jednom upisani podatci u blockchain nepromjenjivi. Zbog toga on nudi transparentnost i sigurnost, te omogućava sigurno pohranjivanje važnih podataka i nemogućnost manipulacije. Naravno, kupovanje kriptovaluta i samo njihovo postojanje bi bilo nemoguće, da blockchain ne funkcionira na ovaj način.

Kako kupiti Bitcoin?

Pitate se kako kupiti Bitcoin? Odgovor na vaše pitanje je veoma jednostavan, a u suštini se ne razlikuje previše od već spomenutog kod kupnje kriptovaluta. Naime, Bitcoin je najpoznatija kriptovaluta današnjice i upravo zbog toga je dostupan za kupnju na najviše platforma.

Kako kupiti Bitcoin na internetu u svega 5 minuta:

  1. Registracija na mjenjačnicu koja nudi kupoprodaju Bitcoina.
  2. Uplata s kartice novaca za određenu količinu Bitcoina.

Nakon što ste kupili Bitcoin, možete ga čuvati u novčaniku mjenjačnice ili prebaciti na svoj vlastiti novčanik. Ako nemate tehničko znanje oko Bitcoina, te vam je pitanje kako kupiti Bitcoin strano, možete se odlučiti na eToro

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Uputite se u Huawei servis mobitela
Next post Folna kiselina jedan je od najvažnijih vitamina za zdravlje