Čelične felge najbolji su izbor za automobil

Gume automobila su najvažniji dio za dobru vožnju, jer su upravo one jedini dio automobila koji je u doticaju s kolnikom. Sastavni dio kotača su felge i gume, a kroz današnji tekst orijentirat ćemo se na čelične felge i njihove prednosti u odnosu na aluminijske. Iako su za ljetne dane ALU felge popularniji izbor, ako nemate mogućnost mijenjanja kompleta felgi, tada je najbolji izbor za automobilske gume čelična felga. U nastavku teksta donosimo njihove ključne prednosti i razloge zbog kojih biste se trebali odlučiti na njihovu kupnju.

Prednosti čelične felge u odnosu na aluminijske

Glavna prednost je njena čvrstoća. Za razliku od aluminija, čelične felge su puno čvršće i teže će se oštetiti. Čak i u slučaju da ih oštetite, njihov popravak je puno jednostavniji od popravka aluminijskih felgi. Posebno su popularne i dolaze u sklopu zimskog seta guma i zbog toga što su izdržljivije. Zimi se ceste sipaju sa soli kako bi se spriječilo zaleđivanje, a sol nagriza aluminij i stvara probleme na felgama. Zadnja prednost koju ćemo izdvojiti je lakoća održavanja. Jednostavno ih možete oprati vodom ili šamponom i izgledat će poput novih.

Čelični naplatci imaju i nedostatke

Kod svake stvari postoje prednosti i nedostatci, a red je da kroz tekst napomenemo i neke nedostatke čelične felge. Glavna stvar zbog koje ih ljudi izbjegavaju i ujedno najveća negativna strana je manjak atraktivnosti. One dolaze u tradicionalnim dizajnima i neće oduševiti ljubitelje estetike, no ako gledamo na funkcionalnost tada su zaista najbolji izbor. Kod savjeta mnogih možete čuti da će Vam reći da je potrošnja goriva njihovim korištenjem veća, što je djelomično istina, no potrošnja je zanemarivo veća.

Felge za automobil u online trgovinama

Za razliku od kupnje odjeće ili obuće, kupnja felgi online ne donosi nikakve rizike. Vi znate koja veličina čelične felge Vam je potrebna za Vaš automobil i prema tome birate u online trgovini. Prije kupnje obratite pozornost i na sam dizajn i opis proizvoda, te naručite ono što zadovoljava Vaše želje. Silux web trgovina u ponudi ima razne auto dijelove i opremu, a svaka narudžba bit će poslana u veoma kratkom roku i stići će Vam na kućni prag.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Noviji automobili posjeduju EGR ventil
Kamp kuhinja je šator koji služi kao mjesto za spremanje obroka na kampiranju Next post Kamp kuhinja za ukusne obroke na kampiranju