Motocross oprema štiti u slučaju pada

Vožnja na dva kotača puno je opasnija od vožnje automobila, a kod off-road vožnje motora, neophodna je motocross oprema. Ona će vas u slučaju pada zaštititi od nezgode, a osim klasične opreme poput kacige i čizmi (koje su općenito moto oprema), kod motocrossa nalazimo na specijalne hlače i jaknu. Dolaskom ljeta, mnogi iz garaža vade motore i vremenski uvjeti im ponovno dopuštaju uživanje u dugim, sunčanim vožnjama. Budući da pad s motora može biti veoma opasan, neophodno je da ste dobro zaštićeni i da imate prikladnu opremu za vožnju. Što sve spada u opremu i gdje je možete kupiti, doznajte kroz nastavak teksta.

Motoristička oprema

Moto oprema je sve što koristi vozač motora, kako bi vožnja bila sigurnija i ugodnija. To mogu biti neki dodatci za motor poput kutije ili retrovizora ili stvari koje motorist nosi na sebi. Najpoznatija motoristička i motocross oprema su kacige, jakna,  hlače, rukavice i čizme. Sve ovo će vam pomoći da se zaštitite u slučaju nezgode, te da iskustvo vožnje bude što bolje. 

Kaciga za motor je zakonom propisana i obavezna dodatna oprema. To i ne čudi, s obzirom na to da nezgodan pad s motora i pri najmanjim brzinama može prouzročiti veliku opasnost. Kaciga će vam osim zaštite kod padova, omogućiti i umanjenje buke i vjetra. Rukavice će zaštititi vaše ruke od velikih hladnoća i sunca. Tijekom ljetnih dana, dugotrajne vožnje motora mogu prouzročiti ozbiljne upale ruku, što vjerujemo nikome nije u cilju. Čizme će vam pomoći i olakšati mijenjanje brzina i udobnost na motoru, za razliku od neke druge klasične obuće.

Motocross oprema bolje štiti

Zbog toga što se vozi na težem terenu, motocross oprema bolje štiti od klasične motorističke. Padovi na motocrossu su sastavni dio vožnje, stoga se nikako ne bi trebali opuštati u vožnju, ako niste prikladno obučeni. Glavni savjet prilikom odabira opreme je da ne obraćate pažnju na izgled, već kvalitetu. Ona će i tako biti veoma prljava i nakon par minuta vožnje dizajn više neće biti jednak. Stoga uvijek obratite pažnju da je što kvalitetnija i da bolje štiti, neovisno o izgledu.

Gdje kupiti motocross opremu?

Budući da nije previše popularan sport, motocross oprema nije dostupna na puno lokacija. Naš savjet je da odaberete online trgovinu Yogi, gdje možete pronaći širok asortiman moto opreme, po odličnim cijenama. U njihovoj ponudi nalaze se i neki poznati brendovi, koji garantiraju kvalitetu. Jednostavno odaberite artikle i veličine koje su vam potrebne i izvršite narudžbu!

Zaštitna cerada za auto trebala bi biti dio opreme svakog automobila jer osim od sunca, vjetra, smole, efikasno će zaštiti auto od tuče. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Internet domena predstavlja web stranicu
Next post Korekcijske naočale za savršen vid