Ručni satovi su neizostavan modni detalj

Iako je vrijeme dostupno na svakom uređaju oko nas, ručni satovi nikada nisu bili popularniji! Razlog tome je i njihova sve lakša dostupnost te niža cijena, a iako su gotovo u potpunosti izgubili svoju funkciju, postali su neizostavan modni detalj kod muškaraca, žena i djece. Zbog sve većeg broja brendova koji se na tržištu s cijenama i kvalitetom bore za konkurentnost, više se sat ne smatra luksuznom i nose ga svi. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s ručnim satovima i gdje ih možete kupiti po odličnoj cijeni.

Muški ručni satovi
Muškarci su oduvijek nosili satove i smatrali ih svojevrsnim simbolom statusa

Muški ručni satovi

Muškarci su oduvijek nosili satove i smatrali ih svojevrsnim simbolom statusa. Od 16. stoljeća kada su se prvi puta počeli komercijalno prodavati, pa sve do danas, muški ručni satovi rastu u popularnosti. Razlikujemo nekoliko raznih modela:

  • quartz – na bateriju
  • mehanički, automatski sat – na navijanje
  • digitalni sportski i smart watch 

Svaka od ove 3 vrste dolazi u tisućama različitih dizajna i izgleda, a osim toga, razlikuju se i prema funkcijama za koje su napravljene. Primjerice; sportski sat će biti odličan odabir za trening zbog svojih funkcija, dok je ozbiljan sat s čeličnim remenom i kućištem neophodan za neka svečana događanja ili subotnji izlazak. 

Ženski ručni satovi

Za razliku od muškaraca koji traže funkcionalan i kvalitetan sat, žene pažnju posvećuju jedino izgledu. Upravo zbog toga u svakoj trgovini ćete naići na znatno širi asortiman satova za žene. Žene se najčešće odlučuju na obične quartzne satove na bateriju, a rijetko koja će biti u posjedu i sportskog sata. Ženski ručni satovi variraju u cijeni, ovisno o modelu, ali upravo zato što najviše obraćaju pažnje na dizajn, mogu se pronaći odlični ženski ručni satovi po relativno jeftinoj cijeni. Razlog tome je manjak funkcija i jedino glavni sat za vrijeme.

Dječji ručni satovi

Dječji ručni satovi dolaze u vedrim bojama i sa silikonskim remenom i mekanim kućištem. Nikako nemojte djeci poklanjati sat s čeličnom narukvicom, jer su djeca konstantno u pokretu i igri te ih takav sat može ozlijediti prilikom pada. Još jedna stvar na koju morate obratiti pažnju je da sat bude digitalan, kako djetetu ne bi bio problem pročitati vrijeme.

Jeftini ručni satovi 

Jeftini ručni satovi mogu se pronaći u raznim trgovinama i upravo zbog sve većeg broja brendova, raspon cijena satova kreće se od minimalnih 10-ak eura pa na više. To vam omogućava da kupite više od jednog sata, kako biste imali različite vrste i mogli se potpuno prilagoditi određenoj prigodi. 

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Kvalitetan power bank za punjenje baterije na putovanju
Next post Kako trgovati na Forexu putem interneta?