Vježbe za trbuh iz snova

Trbuh je mnogima najgora zona na tijelu, a upravo zbog toga što se tijelo najteže rješava sala na tom području. Kako biste izravnali i ojačali trbuh morate raditi vježbe za trbuh uz kombinaciju zdrave prehrane. Nećete moći skinuti salo s trbuha bez pravilne prehrane, stoga se morate maksimalno posvetiti trbuhu i osim vježbi paziti što jedete.

Prehrana je važnija od treninga

Prije nego što napišemo neke vježbe za trbuh, moramo napomenuti da je prehrana važnija od treninga! Da biste skinuli salo s trbuha i ojačali mišiće, osim same prehrane potrebno je i vježbanje, no ako jedete masnu hranu ili puno ugljikohidrata, tada vam vježbanje neće pomoći u skidanju sala. Stoga se fokusirajte na unošenje u tijelo čim veće doze proteina, a masti nastojite unositi u što manjoj količini. Ugljikohidrati tijelu daju energiju i možete ih konzumirati u obroku prije treninga.

Plank je najbolja vježba za trbušne mišiće

Kao najzahtjevnija i najbolja vježba za trbuh koju možete raditi kod kuće ističe se plank. To je vježba u kojoj se tijelo nalazi na laktovima u poziciji kao i za sklek, te ga vi održavate ravnim. Možda dok čitate izgleda jednostavno, no kada pokušate shvatit ćete da je ovo veoma zahtjevna vježba i da nećete dugo izdržati.

Trbušnjaci su klasik

Postoje razne vježbe za trbuh, no najpoznatija su svakako trbušnjaci. Koristeći razne varijacije trbušnjaka možete razviti trbušne mišiće na svim dijelovima, te postići kvalitetan six pack. No naravno potrebno je raditi i druge vježbe koje će vam pomoći u tom cilju. Vjerujemo da trbušnjake svatko zna raditi i da ne moramo posebno objašnjavati ovu vježbu.

Sklopka je najteža vježba

Ako ste nešto iskusniji u vježbanju, pod vježbe za trbuh možete dodati i sklopku. Objesite se za šipku i mirno visite s nje, te podižite noge prema gore. Ovo je veoma teška vježba i potrebno je dosta treninga da se može pravilno raditi.

Trčanje za skidanje sala

Ako imate salo na trbuhu samo vježbe za trbuh neće vam pomoći da pločice budu vidljive, te se je potrebno potruditi i skinuti salo s trbuha. Morate trošiti više kalorija nego što unosite u tijelo i tek tada ćete gubiti salo, a trčanje će vam pomoći u tome.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Koje slušalice za telefon kupiti?
Next post Dodatak za lakši prijenos stvari