Lusteri za svaki prostor

Dobra rasvjeta prostora veoma je važna, pogotovo za prostore u kojima boravite često i mnogo. Upravo radi toga, odabir lustera mora biti ne samo temeljen na ljepoti nego i na funkcionalnosti lustera kojeg birate.

Dobro je provjeriti sve opcije koje se nude na tržištu, pogotovo ako birate model za prostorije poput kuhinje ili blagovaonice. Tamo sva rasvjeta mora biti osmišljena kako bi bila fleksibilna te kako bi se lako mogla prilagoditi različitim situacijama i potrebama osvjetljenja.

LED rasvjeta kao odličan izbor

LED rasvjeta sve je češći izbor za razne vrste osvjetljenja, pa čak i kad su u pitanji lusteri u domu, jer nudi najmanju potrošnju električne energije za najviše sati rada u usporedbi s drugim vrstama žarulja istog broja lumena. Ipak, ako nemate pretjeranu potrebu za mijenjanjem žarulja, još je bolje uložiti u LED lustere, koji dolaze u mnogim zanimljivim dizajnima. 

LED lusteri nemaju žarulje, već dolaze u jednom komadu, što znači jednom kada prestane raditi, morate ga zamijeniti, no s obzirom da oni nude čak i do nekoliko stotina radnih sati, o tome nećete morati brinuti dugo vremena.

Lusteri u raznim prostorijama u domu

U prostorijama poput blagovaone, luster, osim rasvjete, može također biti i dio dekora, pogotovo odaberete li neku upečatljiv dizajn. Kod postavljanja dekorativnog lustera važno je ipak pripaziti da se njegov izgled uklapa u ostatak uređenja prostora, ali i da je postavljen tako da je luster vidljiv, no istovremeno ne smeta u kretanju ili pak komunikaciji u prostoru. 

Želite li ga postaviti niže, dobro je to učiniti nad površinama poput blagovaonskog stola, kako biste smanjili šansu za bliske kontakte s njime dok se krećete prostorijom.

Različite vrste lustera

U prostorima poput kupaonice ili kuhinje, lusteri nisu čest odabir jer većina oblika ne nudi dovoljno osvjetljenja za rad. Ipak, modeli s reflektorima odlično su rješenje tog problema. Lusteri s reflektorima odlično osvjetljavaju prostor, no imate li potrebu za jakim osvjetljenjem jednog područja, lako ih možete uperiti u željenom smjeru. 

S druge stane, kada želite meko glavno osvjetljenje, možete ih uperiti u strop. Tako u istom prostoru imate više opcija za osvjetljenje, koje je pogodno kako za rad, tako i za boravak u prostoru, a može se također pretvoriti i u ambijentalnu rasvjetu.

Transportna kolica za lakši i jednostavniji transport robe. Transportne sprave za pomicanje teških tereta. Čitaj više …

LED reflektor pogodan je za trajno osvjetljenje prilaznih puteva, fasada ili reklamnih natpisa. Zahvaljujući LED tehnologiji osiguran je dug vijek trajanja. Čitaj više …

Kupaonski blokovi. Kupaonski namještaj je neizostavan dio svake kupaonice te je upravo on zaslužan za održavanje vaše kupaonice uredne.  Čitaj više …

Kvalitetne E27 LED žarulje. LED žarulje su spoj predivnog, toplog bijelog svjetla, dugovječnosti i štedljivosti. Čitaj više …

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Sve više specijaliziranih e trgovina
Next post Potopne pumpe za vrt