Sve više specijaliziranih e trgovina

Načini trgovanja, odnosno kupnje i prodaje, iz godine u godinu sve se više mijenjaju. Do prije nekoliko godina, niste imali puno opcija i bez obzira što ste trebali, morali ste potražiti neku lokalnu trgovinu kako biste to i pronašli. Razvoj interneta omogućio je i razvoj elektroničke trgovine, odnosno kupnju i prodaju putem interneta.

E trgovina, ili kako je mnogi nazivaju i web trgovina, naziv je trgovinu koja posluje putem interneta. Danas ih ima sve više i moguće je pronaći one koje nude raznoliku robu, ali i one koje su se specijalizirale za točno određeni sektor.

Dvije vrste e trgovina

Iako danas na internetu možete pronaći jako mnogo raznolikih e trgovina, možemo razlikovati dvije vrste: 

  • One koje svoje poslovanje obavljaju isključivo putem interneta
  • One koje svoje poslovanje obavljaju lokalno i putem interneta

U prvu kategoriju spadaju tvrke koje nemaju nikakve dodatne poslovnice, već posluju isključivo putem interneta. Način rada im je najčešće takav da posjeduju određeno skladište i nakon što netko naruči neku robu, radnici je iz skladišta šalju poštom. Upravo zbog toga što nemaju dodatne poslovnice, dodatne zaposlenike i slično, imaju manje troškove poslovanja, a zbog toga mogu ponuditi niže cijene proizvoda.

Drugu kategoriju e trgovina čine one trgovine koje posluju i lokalno, putem brojnih poslovnica, ali imaju i svoju web trgovinu.

Opće i specijalizirane e trgovine

Osim gore navedene podjele, postoji još jedna podjela:

  • Opće e trgovine – ovakva vrsta internetskih trgovina nudu vrlo raznoliku robu, tj. možemo je promatrati kao veliki supermarket kakvih ima jako mnogo u lokalnim varijantama.
  • Specijalizirane e trgovine – ovakva vrsta internetskih trgovina sve je češća i kupci ih sve više cijene. Svaka takva e trgovina specijalizirana je za određenu vrstu robe pa se kod njih može naći i najveći izbor, a uglavnom i niže cijene, tražite li nešto specifično. Tako možete pronaći specijalizirane e trgovine koje prodaju autodijelove, poslovne poklone, proizvode za vrtlarstvo, odjeću, obuću i sl.

Bez obzira za koju od njih se odlučili, imat ćete određene prednosti u odnosu na kupnju u lokalnim trgovinama. Puno brže ćete pronaći ono što vam je potrebno i dobiti sve potrebne informacije o svakom proizvodu i često ćete proći jeftinije. I roba će vam nakon kupnje stići na kućnu adresu.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Hladnjak za auto ima važnu funkciju
Next post Lusteri za svaki prostor