Polo majice kao spoj praktičnosti i elegancije

Polo majice već nekoliko desetljeća predstavljaju klasičan odjevni predmet koji se nameće kao must have u svakom ormaru, bez obzira na spol. Nošenjem polo majica spaja se praktičnost uobičajene majice kratkih rukava i elegancija koju sugerira kragna pa stoga osoba istovremeno izgleda i ležerno i uglađeno. 

Polo majice
Polo majice već nekoliko desetljeća predstavljaju klasičan odjevni predmet

Upravo su zbog toga polo majice odličan izbor za nošenje u različitim prigodama, bilo da se radi o formalnim prilikama poput sastanaka ili pak o opuštenom prijateljskom ili obiteljskom druženju. Ukoliko se iskombinira s nekim drugim efektnim ili svečanim odjevnim predmetom, dobivaju se različite zanimljive odjevne kombinacije. O tome koliko su ovi odjevni predmeti popularni, govori i činjenica da je nekoliko svjetskih brandova svoj uspjeh utemeljilo upravo na njima.

Kratka povijest polo majica

Povijest polo majice karakterizira njezina primarna upotreba koja je bila vezana za tenis. Do sredine 20-ih godina 20. stoljeća, tenis se igrao u netipičnoj odjeći – dresu koji se sastojao od bijele košulje dugih rukava koji su se mogli zavrnuti do lakta, bijelih flanel hlača i kravate. 

Promjenu je unio francuski igrač, višestruki osvajač Grand Slama, Rene Lacoste. S obzirom da je do tada korišten dres bio neugodan, a nerijetko je dolazilo do toga da se tijekom igre odvrnu rukavi košulje, Lacoste je osmislio polo majice. 

Čitajte i sljedeći članak: Od potkošulje do nezaobilaznog odjevnog predmeta

Najpopularnije sportske majice današnjice su nesumnjivo Levi’s majice koja se već standardno kombiniraju s mom jeans trapericama.

Prednosti odjevnih predmeta u tenisu

Novi dres Rene Lacoste predstavio je na U.S. Openu 1926. godine. Dres se sastojao od bijele majice kratkih  rukava s kragnom napravljenom od labavo tkanog pique pamuka s „teniskim repom“.  Ovako dizajniran dres, odnosno polo majica, riješio je niz problema.

  • kratki rukavi su otklonili potrebu za stalnim popravljanjem odvrnutih rukava košulje
  • korištenje pique pamuka omogućilo je disanje kože kroz tkaninu što je učinilo majicu trajnijom
  • kragna koja se može podići štitila je vrat od sunca
  • „teniski rep“ omogućio je da se duža strana polo majice ne izvlači iz hlača tijekom igre

Lacostin prijelaz iz sporta u modu

Dizajn polo majice koju je Lacoste predstavio na U.S.  Openu bio je ukrašen krokodilom. Nekoliko godina kasnije se Lacoste, zajedno s prijateljem, počeo baviti modom i proizvoditi i prodavati majice na europskom i američkom tržištu. Njegov dizajn majica preuzet je kasnije i u drugim sportovima, najprije u polu, a kasnije i u brojnim drugima te su polo majice doživjeli svoju veliki popularnost koju imaju i danas.

Čitajte i sljedeći članak: Print na majice odlična je ideja za poklon

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Pripazite pri kupnji unutarnje rasvjete
Next post Brzo i učinkovito do izgubljenih podatka sa SSD diska