Umetci za kosu olakšavaju vam igru s frizurama

Duga i bujna kosa želja je mnogih žena. Ipak, trendovi, vrućina i jednostavnije održavanje često su razlozi iz kojih mnoge žene ipak odlučuju otići na sudbonosni posjet frizerskom salonu i skratiti kosu. Slatki bobovi i pixie frizure već su neko vrijeme u trendu, pogotovo u proljeće i ljeto, a razne izvedbe skrivaju ponešto za svakoga. 

Ipak, tu i tamo mnoge uhvati želja za dugim i elegantim kovrčama ili kosom koju lako možemo složiti u lijepe frizure, koje nam inače nisu dostupne. Tu na scenu stupaju umetci za kosu, koji omogućavaju brze promjene dužine kose, bez čekanja mjesecima (a nekada čak i godinama) da kosa ponovno naraste.

Privremeni ili trajni umetci za kosu

Umetci za kosu odlična su opcija koju treba imati na umu ako ste ljubitelj kratkih frizura, no za posebne prilike ipak želite imati opciju igre s dužom kosom. Tako se nude dvije opcije:

  • privremeni umetci za kosu – najčešće dolaze u obliku pramena pričvršćenih na kopče, takozvane češljiće, koji se lako mogu pričvrstiti i skinuti s kose
  • trajni umetci za kosu – najčešće se lijepe u kosu posebnim keratinskim ljepilima, pramen po pramen te je za njihovo umetanje potrebno svoju kosu dati u ruke profesionalcima, s obzirom da ju je moguće oštetiti, ako se umetanje ne odradi pravilno

Trajni umetci za kosu traže posebno održavanje i pažnju te ih je, s rastom kose, potrebno skidati i ponovno postavljati.

Posebna njega kose

Umetci za kosu dostupni na tržištu mogu biti napravljeni od umjetnih vlasi ili prave kose, a svaki materijal ima svoje prednosti i mane. Prirodna kosa općenito govoreći traži više održavanja i njege, no smije se stilizirati i bojiti te je otporna na toplinu. S druge strane, i neki modeli od umjetnih materijala mogu se bojiti te su otporni na toplinu, no generalno govoreći kraće traju.

Bez obzira odlučite li se na umjetne ili umetke od prirodne kose, kako bi trajali što duže važno je da ih održavate pravilno. To prije svega znači pravilno pranje, korištenje regeneratora i hranjivih preparata te pravilno četkanje posebno prilagođenim četkama za kosu i sušenje na zraku. Uz dobro održavanje njihov životni vijek osjetno će se produžiti.

Ženske cipele za ljeto i zimu. Kvalitetno provođenje slobodnog vremena zahtijeva različitu vrstu obuće, a njena prikladnost također ovisi o dobu godine ili klimatskim uvjetima.  Čitaj više …

Ženski satovi za sve prigode. U današnje vrijeme sat je sastavni dio svake odjevne kombinacije, sat ide uz sve! Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Prašak maca pomaže održati zdravlje
Next post Hladnjak za auto ima važnu funkciju