Borba sa zuboboljom lakša je uz narodnu medicinu

Problemi sa zdravljem gotovo uvijek uzrokuju veliku nelagodu i bolove, no rijetko zdravstveni problem s kojim se možemo susresti u svakodnevici je toliko neugodan kao zubobolja

Od malih nogu pa sve do starosti, to je problem s kojim se možemo susresti kada ga najmanje očekujemo. Loša higijena zubi ili samo loša sreća mogu rezultirati problemima sa zdravljem usne šupljine, koji na kraju mogu postati gadna zubobolja.

Posjetite zubara što prije

Posjet zubaru prvo je što padne na pamet većini ljudi kada ih uhvati zubobolja. Ipak, nekako se čini da ona uvijek vreba najgore vrijeme za napad, kao što su:

  •  noć
  •  blagdani
  •  vikend

Imate li zubobolju, važno je da što prije posjetite svog zubara, koji će vam pomoći ublažiti bol i otkloniti probleme koji su je uzrokovali. Upravo radi toga, na prve znakove zubobolje važno je što prije reagirati!

Pomoć za smanjenje zubobolje kod kuće

Ako ste ipak zapeli u situaciji da se sa zuboboljom barem neko vrijeme morate nositi sami, postoji nekoliko rješenja koja vam mogu pomoći privremeno ublažiti ili otkloniti bol. Prije svega, prva postaja trebali bi vam biti lijekovi protiv bolova, koji su sastavni dio svake kućne ljekarne. 

Ako je bol jaka, pa ju lijekovi protiv bolova samo smanjuju ili ublažavaju na kraće vrijeme, važno je na umu imati kako morate pripaziti na dozu koju uzimate. Ako lijekove protiv bolova nemate ili pak ne pomažu, tada na scenu stupa pomoć iz narodne medicine.

Oblozi, sol i začini kao pomoć za smanjenje boli zuba

Imate li uz zubobolju i nateknuće, dobro je da oteknutu stranu lica što je više moguće hladite. Hladni mokri oblozi dobra su ideja, a ako za hlađenje koristite neku zamrznutu namirnicu, važno je napomenuti kako ju treba zamotati u krpu i tako spriječiti direktan dodir s kožom. 

Uz to, čarobni lijek za smanjenje oteklina i olakšavanje bolova je slana voda. U čašu tople vode stavite žličicu soli te kada se otopi isperite njome usta. Slana voda pomoći će ubiti bakterije u ustima te ukloniti ostatke hrane, a uz to pomoći če i u smanjenju otekline. Začini poput klinčića i cimeta također mogu pomoći sa zuboboljom. Napravite pastu od cimeta i meda ili pak žvačite klinčić, jer su oba ova začina poznata po blagotvornom djelovanju na usnu šupljinu i zube.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Potopne pumpe za vrt
Next post Koje slušalice za telefon kupiti?