Prašak maca pomaže održati zdravlje

Održavanje zdravlja tijela veoma je važno tijekom cijele godine. Upravo radi toga, dodatci prehrani postali su sve popularniji u zadnje vrijeme. Brz život pun obaveza učinio je unošenje dovoljne količine nutrijenata kroz hranu teškim zadatkom. 

U mnoštvu raznih dodataka prehrani, ipak je najbolje dobro se informirati, i gdje god je to moguće odabrati dodatak na prirodnoj bazi, od sastojaka koji su se dokazali kao korisni kroz stoljeća narodne medicine koja su iza nas. Jedan od takvih dodataka svakako je i maca, biljka podrijetlom iz Perua.

Popularnost biljke utemeljena u tradiciji

Maca je biljka koja se u medicini koristi odavno. Ipak, tek je u zadnje vrijeme prepoznata i u ostatku svijeta kao dodatak prehrani izrazito pozitivna učinka. Maca pripada skupini korjenastih biljaka u kojima je, između ostalog i rotkvica. 

S obzirom da raste na visinama od 2400 m do 4400 m, najčešće se na policama u trgovini umjesto u obliku korijena može pronaći prašak maca bio. Prašak maca biljke sve je popularniji dodatak prehrani, jer između ostalog nema ozbiljne nuspojave konzumiranja, dok su pozitivni učinci ovog dodatka prehrani mnogi.

Kako koristiti prašak maca bio

Kada tek krenete s korištenjem maca praha, sigurno ćete primijetiti njegov okus koji pomalo podsjeća na okus pržene zobi, no tijekom vremena ćete se na njega naviknuti. Prašak maca bio ipak je najbolje koristiti uz druge namirnice, u raznim jelima, salatama, smoothiesima, pićima, juhama i sokovima, pogotovo ako ste jako osjetljivi na okuse. 

Važno je na umu imati kako on reagira na toplinu. Planirate li ga miješati s hranom, svakako izbjegavajte vruću ili veoma toplu hranu. Umjesto toga, radije ga umiješajte u jogurt, kefir, rižino mlijeko ili slične napitke, jer oni najbolje neutraliziraju okus.

Probiotici u kapsulama

Održavanje probavnog trakta zdravom hranom

Crijevna flora mora biti održana i naš moderan način života baš ju ne poštuje previše! Tada je potrebno konzumirati probiotičku hranu ili se mogu konzumirati probiotici u kapsulama. Oni su izuzetno bitni za nas. Više o tome možete pročitati u članku Probiotici su osnova za pravilan rad probave.

Blagodati ovog dodatka prehrana

Prašak maca bio pun je mnogih prijeko potrebnih hranjivih tvari, koje imaju mnoge pozitivne učinke na tijelo. Prije svega, prašak maca pun je vitamina B, C i E, pa samim time nije potreban dodatan unos ovih vitamina. Uz to, on sadrži i sljedeće bitne tvari:

  •  cink 
  •  željezo
  •  fosfor
  •  aminokiseline
  •  magnezij
  •  kalcij 

Uzimate li prašak biljke maca, važno je pridržavati se dnevnih doza, koje iznose između jedne i tri žlice dnevno, za njegovo optimalno djelovanje na organizam.

Online psihoterapija inovacija je u svijetu psihoterapije. Psihoterapija je prošla dalek put od vremena Sigmunda Freuda i ležanja na plavom kauču. Čitajte više …

Korekcijske naočale za savršen vid. Za savršen vid, optička korekcija nam pomaže da imamo jasan vid na mrežnici. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Pregača koja čini kuhara
Next post Umetci za kosu olakšavaju vam igru s frizurama