Alkaten cijevi su optimalno rješenje za vaš vodovod

alkaten cijevi

Alkaten cijevi vodovodne su cijevi koje imaju izuzetne fizičke, mehaničke i kemijske karakteristike. Proizvedene su od poletilena visoke gustoće te su optimalno rješenje za gradnju sigurnog vodovoda koji će trajati dugo zbog svog vrhunskog omjera cijene i kvalitete. 

Riječ je o jednoslojnim cijevima koje prvenstveno služe za opskrbu pitkom vodom, a kako bi pitka voda do vaših slavina stigla što brže i u boljem stanju, nužno je imati kvalitetne vodovodne cijevi. 

Svojstva alkaten cijevi

Alkaten cijevi su specifične po brojnim karakteristikama kao što su:

  • Mala masa, zbog koje je sigurno postavljati ih okomito i na velikim visinama
  • Fleksibilnost, što olakšava postavljanje na zidovima različitih oblika 
  • Kemijska postojanost, zbog čega na njih ne utječe slana voda, otpad ili druge kemikalije 
  • Postojanost prema utjecajima okoline, što omogućuje njihovo dugotrajno korištenje 
  • Mali faktor trenja 
  • Ekološka opravdanost, što je u današnje vrijeme posebno važno
  • Dugotrajna hidrostatstka čvrstoća i nepropusni spojevi

Prilikom biranja vodovodnih cijevi važno je voditi računa o mnogo toga, a kako ne biste morati raditi kompromis između cijene i kvalitete, alketel cijevi najbolji su izbor. 

Zašto su najbolji izbor za vodovod

Osim gore već navedenih odličnih svojstava alkaten cijevi, postoji još nekoliko razloga zbog kojih su one najbolji izbor za svaki vodovod. Prilikom izgradnje kuće ili stambene zgrade, važno je voditi računa o izdržljivosti svega što se postavlja u ili oko kuće. Nijedna stambena jedinica ne gradi se s ciljem kratkoročnog života u njoj. Kao i sve ostalo, i vodovodne cijevi trebaju biti dugotrajne i moći izdržati različite vremenske prilike i sam protok vremena. 

 Alkaten cijevi vodovodne su cijevi
Alkaten cijevi vodovodne su cijevi koje imaju izuzetne fizičke, mehaničke i kemijske karakteristike.

Alkaten cijevi imaju vijek trajanja od preko 50 godina, a tijekom tog vremena ne utječu na miris i okus vode te se na njih ne hvata kamenac. Osim toga, antibakterijske su te osiguravaju da do nas dolazi samo pitka i čista voda. 

Cijena u trgovinama koje prodaju opremu za dom

Ukoliko samostalno gradite stambenu jedinicu, kupnju alkaten cijevi možete ostaviti profesionalcima. Ipak, ukoliko se kupnjom želite baviti sami, to možete obaviti u fizičkim ili internet trgovinama. 

Prikaz montaže spojnice na alkaten cijevi

Cijena alkaten cijevi varira ovisno o širini i dužini cijevi koja vam je potrebna pa ćete tako jedan metar najuže platiti otprilike oko 5 kn, dok ćete jedan metar najdeblje platiti i do 30 kuna. Prilikom kupnje važno je imati na umu što vam točno treba, a u slučaju da kupujete u fizičkim trgovinama uvijek se možete dodatno raspitati kod prodavača.

Postovi iz iste kategorije:

Sjemenke konoplje su dar iz prirode Previous post Sjemenke konoplje su dar iz prirode
najjeftiniji web hosting Next post Pronađite najjeftiniji hosting