Sjemenke konoplje su dar iz prirode

Sjemenke konoplje su dar iz prirode

Sjemenke konoplje potječu od industrijske konoplje, koja za razliku od indijske THC sadrži u minimalnim količinama, odnosno za razliku od indijske, nema psihoaktivno djelovanje. S obzirom da sadrži THC samo u tragovima, sjemenke konoplje potpuno su legalne i mogu ih koristiti i najveći protivnici psihoaktivnih stvari. 

One su izuzetno nutritivno bogate, sadrže mnoge hranjive tvari, dok su oljuštene sjemenke konoplje idealne za smoothie ili kao dodatak pahuljicama. One također imaju sve prednosti običnih sjemenki, odnosno učinit ce bilo koji obrok nutritivno bogatijim, ali prikladnije su za ljude s manjkom vremena jer su odmah spremne za konzumiranje. 

Bogatstvo hranjivih tvari 

Sjemenke konoplje obiluju zdravim masnoćama, proteinima i mineralima te imaju blagi orašasti okus zbog kojeg nije problem konzumirati ih kao dodatak zdravom doručku. One sadrže vise od 30 % masnoća, a izuzetno su bogate omega 6 i omega 3 masnim kiselinama. 

Sjemenke konoplje, izvor proteina i omega-3 masnih kiselina

Omega 6 masne kiseline ljudski organizam ne proizvodi sam, a jako su zdrave za rad srca i krvnih žila, dok su omega 3 masne kiseline neophodne za život i zdravlje za cijeli naš organizam. Osim masnoća, sjemenke konoplje bogate su i proteinima, konkretno, sadrže 25 % proteina te se smatraju kompletnim izvorom proteina. Na kraju, odličan su izvor vitamina E te raznih minerala. 

Utjecaj na zdravlje

Uvrštavanjem sjemenki konoplji u svakodnevnu prehranu učinit ćemo izuzetno pozitivnu stvar za svoje zdravlje. One imaju brojne zdravstvene benefite, između ostalog:

  • Mogu pomoći u smanjenju rizika od bolesti srca 
  • Pomažu kod ekcema kože 
  • Odličan su izvor vlakana te kao takve pomažu zdravoj probavi
  • Smanjuju simptome PMS-a 

Naravno, samo konzumiranje sjemenki konoplje neće preokrenuti život i zdravlje, ali uvrštavanje u prehranu može biti prvi korak k zdravijem životu. 

Sjemenke konoplje kao dodatak jelima 

Osim dodavanja oljuštenih sjemenki konoplje u smoothie ili pahuljice, postoji još mnogo načina dodavanja u prehranu. Mogu se dodati salatama, varivima ili kuhanim kašama, dok mljevene mogu poslužiti kao alternativa brašnu pri pripremi kruha ili kolača. 

dodavanje sjemenke konoplje u prehranu
Postoji mnogo načina dodavanja sjemenki konoplje u prehranu. Mogu se dodati u smoothie ili pahuljice, salatama, varivima ili kuhanim kašama, dok mljevene su alternativa brašnu pri pripremi kruha ili kolača. 

Za kakvu god se alternativu odlučite, s dodavanjem sjemenki konoplje u prehranu sigurno nećete pogriješiti, a vrlo je vjerojatno da ćete uočiti pozitivne promjene u svom zdravlju. Možete ih kupiti u brojnim trgovinama koje prodaju prehranske dodatke, ili druge proizvode od konoplje, poput kapi iz konoplje, bilo da se odlučite za neku fizičku ili web trgovinu. Nude se one brojnih proizvođača, a ako imate kakve dvojbe oko kupnje, uvijek možete pitati prodavače.

U slljedećem članku na poveznici pročitajte kako smola konoplje postaje sve više prepoznata zbog svojih zdravstvenih blagodati.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Toplice za djecu za uživanje najmlađih
alkaten cijevi Next post Alkaten cijevi su optimalno rješenje za vaš vodovod