Očuvan prtljažnik zlata vrijedi

Iako se čini kako tijekom korištenja automobila najviše stradavaju njegova sjedišta, ona nisu jedina koja nakon nekog vremena pokažu znakove korištenja. Naime, prtljažnici su također jedan od dijelova automobila koji vrlo brzo pokaže rezultate nebrige i istrošenosti. A to, baš kao i istrošenost i nebriga o drugim dijelovima vozila, u trenutku prodaje automobila može sniziti njegovu cijenu te pokvariti sveukupni dojam u automobilu. 

Iako je u posljednje vrijeme vrlo popularno kupovati korita za prtljažnik automobila, ipak postoje i oni kojima i dalje nije jasno čemu točno ona služe te kako se njima rukuje.

Ako želite da vaš prtljažnik uvijek izgleda očuvano i uredno vrijeme je da kupite korito za prtljažnik automobila koji će vam svojim performansama to i omogućiti.

Zaštita prtljažnika

Iako je u posljednje vrijeme vrlo popularno kupovati korita za prtljažnik automobila, ipak postoje i oni kojima i dalje nije jasno čemu točno ona služe te kako se njima rukuje. To su zapravo posude, odnosno korita koja prvenstveno služe za zaštitu podnice prtljažnika, ali i njegovih bočnih stranica od nečistoća, eventualnog prolijevanja, grebanja i sličnih neželjenih pojava do kojih može doći prilikom prijevoza stvari. 

S obzirom da na tržištu postoji nekoliko različitih vrsta korita za prtljažnik auta, u nastavku donosimo kratak vodič kako izabrati ono najbolje za sebe i svoj automobil.

Materijali korita za prtljažnik automobila

Kao što je ranije napomenuto, asortiman ovakvih dodataka za auto se u posljednje vrijeme proširio pa se takva korita izrađuju u materijalima kao što su:

  • Plastika
  • Guma
  • Gumirana plastika

Kada je riječ o plastičnim koritima za prtljažnik automobila ona su prva koja su se pojavila na tržištu automobilskih dodataka. Ono što je njihova mana je što su vrlo često bila napravljena od nekvalitetne plastike koja je vrlo često pucala. Današnji modeli napravljena su od kvalitetnije plastike te nisu sklona pucanju. 

Posebno dobra opcija, iako estetski nešto manje atraktivna od onih plastičnih, su gumena korita za prtljažnik automobila koja su vrlo fleksibilna, a samim tim i funkcionalnija. Ipak, možda su najbolja opcija ona napravljena od kombinacije ovih dvaju materijala, a to je gumirana plastika, tzv. termo plastike.

Organizacija stvari u autu

Osim što korita za auto služe za čuvanje unutrašnjosti prtljažnika od nečistoća, grebanja i drugih oštećenja, ona također služe i za pomoć u organizaciji predmeta koje prevozite. Tako ćete koristeći ih vrlo jednostavno održavati urednost svog prtljažnika.

Ujedno će sve potrebne stvari poput primjerice sigurnosnog trokuta, reflektirajućeg prsluka, dodatnog para obuće, kišobrana i slično uvijek biti na vidljivom mjestu te će prtljažnik biti uredan i organiziran.

auto presvlake

Zaštitite svoj automobil na vrijeme

Svi oni koji su nekada kupovali rabljeno vozilo ili koji su isto prodavali vrlo dobro znaju da, osim vanjske očuvanosti automobila te njegove tehničke ispravnosti, automobil treba biti očuvan iznutra.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Atraktivniji automobil uz alu naplatke
Jeftinije grijanje uz toplinsku pumpu combi Next post Jeftinije grijanje uz Yutaki S combi