Naočala za računalo smanjuju zamor očiju od ekrana

Računala su postala izuzetno bitan dio naše svakodnevice, bilo da je riječ o poslu ili privatnom životu. Količina vremena koja se provodi pred računalom je sve veća, ali ljudske oči nisu prilagođene za dugo gledanje u digitalni zaslon.

Naočala za računalo
Naočala za računalo pomoći će smanjivanju neugodnih simptoma nastalih dugotrajnim gledanjem u plavi zaslon

Naočala za računalo odlično su rješenje ovog problema i pomoći će smanjivanju neugodnih simptoma nastalih dugotrajnim gledanjem u plavi zaslon te će smanjiti zamor očiju. Ovo je vrlo jednostavno i efektno rješenje koje ima vrlo brzo djelovanje pa se već nakon nekoliko dana nošenja ovih naočala osjeća ogromno olakšanje u području očiju.

Simptomi naprezanja očiju su mnogobrojni

Osim neugodnog položaj sjedenja za računalom, koje može uzrokovati bolove u leđima, vratu i ramenima, korištenje računala može uzrokovati i velik broj simptoma vezanih za jedno od najvažnijih ljudskih osjetila – vid.

Početni simptomi su obično lakši i prolazni, osobito ako ne koristite računalo jako često, a riječ je suhoći u očima i laganoj zamagljenosti. No, ako ste jako često za računalom ovi će se simptomi s vremenom pojačati i postati izrazito neugodni.

Osim njih, pojavit će se još mnogo drugih neugodnih simptoma kao što su:

  • zamućenje vida
  • crvenilo očiju
  • suhoća očiju
  • umor
  • pečenje očiju
  • glavobolja uzrokovana upravo problemima s vidom

Pročitajte sljedeći članak: Oksfordice kao klasik u ženskom ormarutorbice

Oksfordice se mogu promatrati kao nešto elegantnija vrsta ženske obuće, ali s naglaskom na udobnost. Zbog toga se mogu nositi i više sati, a čak i nakon toga ne biste trebali osjećati nikakve bolove u stopalima.

Kakve naočale za računalo morate kupiti?

Prije kupnje naočala za računalo svakako je bitno provjeriti dioptriju jer često korištenje računala može izazvati rast dioptrije. Ako nemate dioptriju onda su naočale za računalo jako dobra stvar za vas. 

Naočale za kompjuter imaju dva posebna sloja na staklima, a to su antirefleksni sloj i filter plavog svjetla. Oba su jako važna za očuvanje zdravlja očiju, pa je investiranje u njih odlična odluka.

Antirefleksni sloj je premaz na lećama naočala koji umanjuje odsjaj koji vidimo tako da poništava refleksiju koja nastaje u unutarnjoj i na vanjskoj površini stakla. Bez obzira na to, naočala s antirefleksnim slojem neće izgubiti na kvaliteti i propuštat će istu količinu svjetlosti kao i ranije. Umanjena refleksija znači manje naprezanje oka i smanjenje ostalih neugodnih simptoma.

Filter plavog svjetla je izrazito bitan

Filter plavog svjetla usko je vezan s našim biološkim ritmom i važna je zaštita od njegovog narušavanja. Plava svjetlost ekrana može jako negativno utjecati na oči i razbuđivati korisnika računala kojem će to loše utjecati na njegov ritam spavanja.

Zbog toga trebate birati naočale koje filtriraju plavu svjetlost do određene valne duljine i tako smanjuju napor očiju. Izbor naočala za računalo je velik i sasvim sigurno ćete pronaći dizajn koji vam odgovara. Tako ćete zadržati zdravlje svojih očiju sa stilom.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Proširite poslovanje svoje tvrtke izradom e trgovine
Next post Provjera registracije domene otkriva njenu dostupnost