Jeftinije grijanje uz Yutaki S combi

Jeftinije grijanje uz toplinsku pumpu combi

Svima je poznato da se grijanje može postići uz pomoć centralnog grijanja, grijanja na drva, uz pomoć električnih grijalica i klima uređaja. Ipak, danas su vrlo poznate i popularne i toplinske pumpe koje predstavljaju ekološki i financijski prihvatljiviji način grijanja. 

Naime, toplinske pumpe poput Yutaki S combi pumpe, toplinu crpe iz vode, zemlje ili zraka, a njihov način rada je sličan načinu rada klima uređaja i drugih rashladnih uređaja.

Specifikacije rada toplinskih pumpi

Kao što je ranije navedeno, toplinske pumpe rade po sličnom principu kao i rashladni ili klima uređaji, odnosno za svoj rad koriste neki od rashladnih medija. Jedan od najčešćih medija koji koriste Yutaki S combi pumpe su freoni, a potom ih slijede i druge vrste plinova poput amonijaka

Nešto manje sofisticirane toplinske pumpe rade na principu inverter tehnologije, odnosno i griju i hlade prostor, a toplinu crpe iz zraka. S druge strane, nešto sofisticiraniji modeli toplinskih pumpi imaju više energije jer se ukapaju u zemlju iz koje direktno crpe toplinu i na taj način podižu temperaturu rashladnog medija kojim se koriste, najčešće freona.

Zatvoreni ekološki krug kod grijanja

Zbog svog specifičnog načina rada, Yutaki S combi toplinske pumpe i druge toplinske pumpe za razliku od klasičnih aparata ne oduzimaju toplinu prostoru koji griju ili hlade, već toplinu uzimaju iz zraka, zemlje ili vode. Nakon toga je dovode u prostor koji se želi zagrijati, dok primjerice hladnjaci toplinu uzimaju iz namirnica i vraćaju je u okoliš. 

Cjelokupan proces i princip rada toplinskih pumpi temelji se na dvjema adjabatskim promjenama i dvjema izotermnim promjenama koje zajedno zatvaraju ciklus grijanja.

Ušteda uz Yutaki S combi pumpu

Kada je riječ o toplinskim pumpama, kao jedan od najboljih mogućih izbora na tržištu pokazale su se toplinske pumpe Yutaki S combi. Naime, Yutaki S combi pumpe predstavljaju idealno rješenje za sve one koji trebaju grijanje prostorije, ali i grijanu sanitarnu vodu. 

Ugradite li Yutaki S combi bojler u svoj prostor uštedjet ćete do 70 % prostora kojeg s drugim sličnim toplinskim pumpama ne biste imali. Ovisno o vašim potrebama i željama možete birati između dvije verzije Yutaki S combi pumpe, a to su:

  • Model sa zapreminom od 200 litara
  • Model sa zapreminom od 260 litara

Ako niste sigurni koji model bi više odgovarao vašem prostoru, raspitajte se u trgovini koja prodaje ove dodatke za grijanje doma.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Očuvan prtljažnik zlata vrijedi
Stanje anksioznosti Next post Anksioznost kao sve češći problem