Ogledalo za stan koji odiše elegancijom

Ogledalo u stanu nema samo praktičnu funkciju, već i dekorativnu. Stoga, ako niste zadovoljni načinom na koji je ukomponirano u vaš dom, ili ga uopće nemate, a mislite da bi se odlično uklopilo, pročitajte nastavak teksta i naše savjete o tome kako da ono postane svijetla točka vašeg stana.

Ogledalo za stan koje se nalazi u hodniku je odlično rješenje iz više razloga.

Osim osnovne funkcije ogledala, a ona je da se gledamo u njemu dok se spremamo za izlazak, ono ima i prostornu funkciju: vizualno povećava male prostore, a mračne prostore radi svjetlijima. Osim toga, izvrsni je dekorativni element i može fantastično ukrasiti svaki prostor.

Savjeti za postavljanje ogledala

Prilikom kupnje ogledala uvijek morate voditi računa o tome kako izgleda prostorija u koju ćete ga postaviti. Svaka od njih zahtijeva drugačiji pristup i drugačije rješenje za njegovo postavljanje.

Ogledalo za stan koje se nalazi u hodniku je odlično rješenje iz više razloga. Osim što stanarima omogućava da se pogledaju prilikom izlaska iz kuće, ono je idealno za uske hodnike jer vizualno povećava prostoriju i čini je mnogo ugodnijom.

Pročitajte ovaj članak: Solarne lampe su popularno rasvjetno rješenje

Dolaskom toplijeg vremena sve više ljudi počinje s uređenjem vrtova, terasa i okućnica pa na red dođu i pitanja rasvjete koja će osvjetljivati i upotpuniti ambijent. U posljednjih nekoliko godina klasične lustere i reflektore za eksterijer zamijenile su solarne lampe.

Ogledalo za stan povećava prostor

Ako želite dodatno povećati prostor svog dnevnog boravka i osvijetliti ga, postavite ga nasuprot prozoru i privucite dodatne zrake dnevne svjetlosti u svoj dom. Dnevni boravak koji ima svijetli dekor i veliku zrcalnu površinu može učiniti čuda za prostor, osobito ako ono gleda prema vrtu ili dvorištu i u njemu se odražava priroda ili nebo.

Ako ga želite u spavaćoj sobi, izbor mjesta gdje ćete ga postaviti u potpunosti ovisi o vama jer mora služiti točno određenoj potrebi koju ćete vi najbolje znati iskoristiti.

Postavljanjem u blagovaonicu ono dobiva dekorativnu funkciju, a dodatni plus ćete postići njegovim postavljanjem tako da reflektira svjetlost lampi iznad stola. Time ćete postići bolje osvjetljenje prostorije. 

Zrcala u kupaonici često su vrlo jednostavna i bez okvira što je zapravo greška, jer kupaonsko ogledalo s okvirom može dati dašak elegancije ovom inače pustom prostoru.

Budite maštoviti kod uređenja

Uređenje stana može biti vrlo zabavno, a ako imate malo mašte može pokazati i vašu umjetničku crtu. Nema ljepšeg osjećaja nego kada uredite dom po vlastitom ukusu i možete svakodnevno uživati u tome.

Evo i nekoliko trikova koji će vam pomoći da uredite dom i savršeno ukomponirate kućno ogledalo u njega:

  • Ako je vaš životni prostor dugačak i nizak kupite horizontalna ogledala, a ako imate visoke stropove kupujte visoka i okomita.
  • Iskoristite prostor iznad kamina za postavljanje lijepog zrcala: odlično izgleda i otvara prostor. Pokušajte i s kombinacijom manjih ogledala i napravite zanimljivi mozaik.
  • Ako vam se ne sviđa stup u vašoj dnevnoj sobi obložite ga ogledalima i on će čudesno „nestati“ u prostoru.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Razlika VPS u odnosu na web hosting
Next post Dječji koferi olakšat će vam pakiranje