Kupaonska rasvjeta je od ključne važnosti

Kvalitetna kupaonska rasvjeta slovi za neizostavan dio udobnosti svakog doma, a mnogi ljudi joj ne daju dovoljno pažnje prilikom uređenja prostora. U većini slučajeva samo stropna rasvjeta nije dovoljna, jer neće omogućiti da kvalitetno vidite sve dijelove tijela, bez da se na njemu pojavi sjena. 

Kvalitetna kupaonska rasvjeta
Kvalitetna kupaonska rasvjeta slovi za neizostavan dio udobnosti svakog doma

Zbog toga je od izuzetne važnosti da detaljno i pametno isplanirate raspored rasvjetnih tijela u kupaonici, a na koje sve stvari morate paziti i gdje se mogu kupiti kvalitetna rasvjetna tijela doznajte kroz nastavak teksta.

Planiranje rasvjete kupaonice

Kupaonska rasvjeta je najzahtjevniji dio posla kod planiranja rasvjete u stanu. Svaki vaš dan kreće i završava u kupaonici, kao prvoj i posljednjoj prostoriji u koju odete iz ili prije kreveta. Danas postoje razne mogućnosti koje će kvalitetu rasvjete podignuti na viši nivo, a na vama je da detaljno isplanirate raspored rasvjetnih tijela. 

Najčešće se u kupaonici koristi stropna rasvjeta uz dodatak zidne lampe kod ogledala. Tako ćete prilikom gledanja imati kvalitetno osvijetljeno tijelo i moći ćete vidjeti i minimalne nepravilnosti te se kvalitetno našminkati.

Odabir kupaonskih žarulja

Kupaonske žarulje moraju se pomno odabrati, za razliku od žarulja u drugim prostorijama. Kod odabira rasvjete u kupaonici imajte na umu nekoliko stvari:

  • LED kupaonska rasvjeta pruža najprirodnije i najkvalitetnije svjetlo
  • Uzmite u obzir poziciju rasvjetnih tijela, tako da odlično osvjetljavaju prostor, a pritom ne smetaju očima
  • Dizajn uskladite s ostalim namještajem u kupaonici (nemojte koristiti moderna rasvjetna tijela u starinski uređenim prostorijama, jer se neće dobro uklopiti u cjelinu)

Žarulje možete postaviti oko ogledala, ali pripazite da svjetlost ne smeta očima. Najbolje je staviti žarulje iznad ogledala, koje će odlično osvijetliti lice i tijelo bez da smetaju pogledu. Kupaonska rasvjeta je ključna kod sređivanja i spremanja, stoga nemojte misliti da vrijeme utrošeno na njeno planiranje nije pametno potrošeno.

Prirodna svjetlost

Još je jedna stvar je bitna, da bi kupaonska rasvjeta bila kvalitetna. Neophodno je da odaberete odgovarajuće žarulje, koje emitiraju prirodnu svjetlost. Tu pažnju obratite na boje svjetla, jer lampe s prevelikom temperaturom svjetlosti daju laganu plavkastu boju. Najbolje se je držati temperature boje od 2700 do 3000 K.

Ako preuređujete prostor i u potrazi ste za rasvjetom, web trgovina Volino je odlično mjesto za kupnju. U širokom asortimanu proizvoda možete pronaći sve što vam je potrebno za uređenje doma, jednostavno putem web trgovine odaberite sve stvari koje su vam potrebne i izvršite narudžbu. Paket će biti dostavljen u svega nekoliko dana na vašu kućnu adresu.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Autodijelovi online – sigurna kupovina iz naslonjača
Next post Učinkovita zaštita automobila