Na vrijeme zamijenite bravu za auto

brave za auto

Kada je riječ o nekim sitnim dijelovima automobila o kojima prosječni vozač gotovo i ne razmišlja osim kada mu zatreba, to je onda svakako brava za auto. Ona se nalazi na više mjesta u automobilu, a glavne su one na vratima koje služe za otključavanje vrata i ona na prtljažniku koja služi za njegovo otključavanje. Naravno, u današnje vrijeme se one gotovo i ne koriste, već se sve otvara putem daljinskog upravljača.

No, ponekad se može dogoditi da daljinski upravljač zakaže pa ćete morati otključati auto na klasičan način, pomoću ključa. I zbog toga je vrlo važno da je brava za auto ispravna.

Dijelovi brave za auto

Brava za auto sastoji se od 3 dijela:

  • Kućišta
  • Umetka
  • Cilindra

Svaki od tih dijelova može se kupiti zasebno pa popravak uglavnom nije vrlo skup. Uglavnom se automobilske brave mijenjaju zbog dva razloga: zbog uništenja brave u sudaru ili jednostavno brava zapne ili se ošteti. Naime, brave za auto izrađene su od metala pa tijekom vremena zbog izloženosti raznim vremenskim uvjetima mogu zahrđati i slično. 

Zamjena brava nakon gubitka ključeva za auto

Ako vam se dogodi da ste izgubili ključeve za auto, svakako se savjetuje da promijenite sve brave za auto kako netko ne bi iskoristio vaš izgubljeni ključ i ukrao vam vozilo. Zamjena svih auto brava će biti puno manji trošak, nego da ostanete bez auta.

promijenite brave za auto
Ako ste izgubili ključeve za auto, savjetuje se da promijenite brave za auto kako netko ne bi iskoristio vaš izgubljeni ključ i ukrao vam vozilo.

Tako ih možete pronaći u raznim specijaliziranim trgovinama s autodijelovima i morate pripaziti da kupite onu odgovarajuću. Naime, riječ je o tipskom dijelu auta što znači da se razlikuje od modela do modela pa prilikom kupnje morate kupiti onu koja odgovara vašem vozilu.

Kupnje autodijelova online bez puno muke

Kako ne biste morali puno razmišljati o tome hoćete li kupiti ispravnu bravu za auto, najbolje se uputiti u neku specijaliziranu web trgovinu koja ih prodaje. Tamo je dovoljno odabrati vaš model auta te godinu proizvodnje i prikazat će vam se samo oni autodijelovi koji mu odgovaraju, između ostalog i automobilska brava. Tako ćete sigurno kupiti odgovarajući model.

Mazda 6 brava za auto i alarm isključen

Ako niste sigurni kako je sami zamijeniti na autu, posjetite nekog automehaničara koji će vam to brzo i učinkovito napraviti. Brava za auto je vjerojatno dio kojeg mnogi vozači nikada neće niti morati mijenjati jer ima dugi vijek trajanja, no, ako to i bude potrebno, to ćete odraditi bez puno muke.

Postovi iz iste kategorije:

LS2 kacige Previous post LS2 nudi sigurnu i zanimljivu motociklističku opremu
vrsta automobilskih nosača za telefon Next post Nosači telefona za auto za lakšu i sigurniju vožnju