Popularnost Carnet domena

Carnet domena

Pogledate li malo razne web stranice na internetu, uočit ćete da se njihova adresa sastoji od dva dijela. Prvi dio je naziv, dok je zadnji dio ekstenzija. Između još može biti i raznih ubačenih dijelova. No, ekstenzija je iznimno važna jer se prema njoj određuje o kakvoj domeni je riječ. Najpopularnije su svakako globalne domene jer one nisu vezane za određenu zemlju. Ipak, mnogi se odlučuju napraviti web stranice samo za domaće tržište pa traže najbolje opcije.

Za njih su Carnet domene najbolji izbor jer će imati brojne prednosti za kasnije rangiranje na tražilicama. U nastavku pročitajte više o njima.

Odakle naziv Carnet domene

Ako se pitate zašto se one domene koje imaju .hr ekstenziju nazivaju Carnet domene, slijedi odgovor. Naime, u svakoj zemlji postoji neka organizacija koja se brine za internetski prostor i pravila. U Hrvatskoj je to Carnet, odnosno Hrvatska akademska i istraživačka mreža. Oni se bave raznim informatičkim uslugama, a osim toga se brinu i o hrvatskoj nacionalnoj domeni, odnosno onoj s ekstenzijom .hr. 

Kako registrirati besplatnu Carnet domenu, odnosno .hr domenu?

Budući da je ona pod njihovim upravljanjem, mnogi hrvatske nacionalne domene nazivaju još i Carnet domene.

Besplatna i naplatna varijanta za vlasnike web stranica

Carnet domene na internetu dostupne su u dvije vrste:

  • Besplatna
  • Naplatna

Iako se na prvi pogled besplatna čini kao vrlo primamljiva opcija, ona je ipak limitirana određenim mogućnostima. Prije svega, možete registrirati samo jednu takvu. A osim toga, naziv domene ne može biti kakav biste vi možda htjeli, nego se potrebno držati točno određenih pravila. Mnogima je to ipak previše ograničenja pa se radije odlučuju za naplatnu varijantu.

Naplatne Carnet domene

Ako ste se odlučili za registraciju naplatne Carnet domene, tada je dovoljno znati da ćete je registrirati gotovo na jednak način kao i bilo koju drugu globalnu domenu. Morat ćete se odlučiti za željeni naziv i krenuti s postupkom registracije. Jedini uvjet je zapravo da određena kombinacija već nije zauzeta, odnosno da kombinacija naziva i .hr ekstenzije već nije registirirana.

 Odlučite se za registraciju naplatne Carnet domene
Za registraciju naplatne Carnet domene dovoljno je znati da ćete je registrirati gotovo na jednak način kao i bilo koju drugu globalnu domenu.

Naime, kod svih Carnet domena vrijedi isto pravilo kao i kod bilo koje globalne domene, odnosno ne mogu postojati dvije potpuno iste, odnosno one s istim nazivom i ekstenzijom. Ako je netko već ranije registrirao baš tu kombinaciju, vi to nećete moći. Tada razmislite koja vam je najbolja opcija kako biste dobili baš ono što trebate.

Postovi iz iste kategorije:

popularnosti ženskih majica s printom Previous post Ženske majice s printom su apsolutni modni trend
Next post Toplice za djecu za uživanje najmlađih