Pronađite najbolju hranu za pse u Hrvatskoj

najbolja hrana za pse u Hrvatskoj

Svi vlasnici pasa za svog psa žele najbolje. Cilj je da naš pas bude zdrav, veseo i aktivan te da su mu zadovoljene sve životne potrebe. Osim što je psa potrebno redovito izvoditi u šetnju, dresirati ga i igrati se s njim, važno je pobrinuti se da pas konzumira hranu koja najbolje odgovara njegovim potrebama. 

Najbolja hrana za pse u Hrvatskoj je ona koja zadovoljava sve dnevne nutritivne potrebe psa pri tome vodeći računa o potencijalnim alergijama i intolerancijama psa. Pronaći je nekada je zahtjevno, ali nije nemoguće.

Na što pripaziti pri odabiru hrane za pse

Prije kupnje psa, korisno se, kod veterinara ili vlasnika iste pasmine, raspitati o tome što je psu potrebno. Između ostalog, korisno je znati preporuča li se određena vrsta prehrane upravo za tu vrstu psa. Nadalje, kada se kupuje najbolja hrana za pse u Hrvatskoj, važno je voditi računa o nekoliko stvari. 

Najbolja hrana za pse u Hrvatskoj zadovoljava sve potrebe psa
Najbolja hrana za pse u Hrvatskoj je ona koja zadovoljava sve dnevne nutritivne potrebe psa.

Najvažnije je poznavati svog psa, njegove dnevne potrebe i preferencije, ali važno je voditi računa i o kvaliteti pseće hrane i njenoj probavljivosti, kao i o njezinoj nutritivnoj vrijednosti. Najbolja hrana za pse je ona koja sadržava dovoljnu količinu proteina, ugljikohidrata i masti te ona zahvaljujući kojoj pas biva sit, ali i ostaje aktivan. 

Vrste pseće hrane

Hrana za pse dolazi u različitim oblicima i vrstama, a najveće skupine su:

  • Suha hrana 
  • Mokra i konzervirana hrana
  • Hrana za štence 

Suha hrana je najpovoljnija, ekonomična te se može dugo čuvati u otvorenoj vrećici, ali prilikom kupnje suhe hrane važno je voditi računa o sastavu. Konzervirana hrana obično se daje psima, pogotovo onim velikim, samo kao poslastica, jer je značajno skuplja od suhe hrane. 

Što se tiče hrane za štence, nije preporučljivo raditi kompromis, jer se štenci brzo razvijaju i važno ih je podržati u tom razvoju. 

Hrvatske trgovine podržavaju zdrav razvoj psa

Za pronaći najbolju hranu za pse ne trebamo tražiti u inozemstvu. Većina većih hrvatskih supermarketa sadrži velik i bogat izbor hrane za pse, a još se veći izbor može naći u specijaliziranim trgovinama za kućne ljubimce. 

Kako izabrati najbolju hranu za pse u Hrvatskoj?

Bez obzira na to koju vrstu prehrane vaš pas preferira, u hrvatskim ćete trgovinama zasigurno pronaći nešto što odgovara vašim potrebama, ali i budžetu. Najbolja hrana za pse u Hrvatskoj dostupna je u brojnim trgovinama za kućne ljubimce, a na vama je da odrediti koja je to za vašeg psa.

Postovi iz iste kategorije:

vrsta automobilskih nosača za telefon Previous post Nosači telefona za auto za lakšu i sigurniju vožnju
Najbolji gumeni tepisi za auto Next post Čišći auto uz gumeni tepihe