SSL certifikat je važan dodatak web trgovinama

Web trgovina u Hrvatskoj, ali i u svijetu u konstantnom je porastu. Tome je posljednje dvije godine zasigurno doprinijela epidemija koronavirusa zbog koje su se ljudi sve više okretali kupnji putem interneta kao sigurnijem načinu kupnje umjesto odlaska u fizičku trgovinu. No, kako bi sigurnost bila na razini, potrebno je da web trgovina učini određene korake, odnosno da što bolje zaštiti kupca. To je najlakše napraviti zaštitom komunikacije između korisnika i poslužitelja.

Iako postoje razne vrste zaštite, SSL certifikat se nameće kao određeni standard koji biste svakako trebali uzeti u obzir ako otvarate novu web trgovinu.

SSL certifikati vam omogućuju više razina zaštite web stranica, na vama je da se odlučite koju odabrati.

SSL certifikat za sigurnu komunikaciju

SSL certifikat omogućuje sigurnu komunikaciju između vas kao korisnika i servera na kojem se nalaze vaše web stranice. Komunikacija koja se odvija između vas i servera je tako kriptirana kako potencijalni haker ne bi mogao dešifrirati tu komunikaciju. A podaci koje hakeri vrebaju su razne informacije, poput:

  • Brojeva kreditnih kartica
  • Osobnih podataka
  • Raznih drugih podataka koje mogu prodati na crnom tržištu

Pa čak i ako haker dođe do tih podataka, SSL certifikat koji je bio instaliran na toj stranici će ga onemogućiti za čitanje trećoj osobi.

Ugovaranje u informatičkim tvrtkama

SSL certifikat za web stranice se može ugovoriti putem raznih informatičkih tvtki koje su danas dostupne na tržištu. To mogu biti domaće informatičke tvrtke, ali možete se odlučiti i za one strane. Ipak, mnogi se odlučuju na ugovaranje internetskih SSL certifikata baš putem domaćih tvrtki jer to ima određene prednosti.

Tako će svi oni koji to naprave na taj način imati svu potrebnu podršku na hrvatskom jeziku, što će onima koji ne razumiju dobro strane jezike biti vrlo korisno. 

Različite razine zaštite web stranica

SSL certifikati vam omogućuju više razina zaštite web stranica, na vama je da se odlučite koju odabrati. Naravno, ako želite da vam posjetitelji vjeruju, odlučite se za onu najbolju zaštitu. A posjetitelji će znati da neka web stranica posjeduje SSL certifikat ako:

  • Ima lokot pokraj naziva web adrese
  • Ako naziv web stranice započinje protokolom https, a ne uobičajenim http

Oni iskusni korisnici će svakako obratiti pažnju na te stvari prilikom korištenja vaše web stranice pa se svakako savjetuje da ugovorite ovu vrstu zaštite koja će vam donijeti puno koristi. Riječ je o neznatnom trošku koja će dodatno osigurati vaše posjetitelje.

Postovi iz iste kategorije:

Stanje anksioznosti Previous post Anksioznost kao sve češći problem
personalizirane sportske boce za vodu Next post Sportske boce za vodu za svakog sportaša