Papaline za pse kao odlična grickalica

Psi su danas jedan od najčešćih kućnih ljubimaca. Bez obzira koje su pasmine, morate se brinuti za njihovu prehranu. Iako je pas svejed, primarna hrana mu je meso. Kako bi vaš pas imao kvalitetan i zdrav život, potrebno je da ima pravilno uravnotežene i hranjive obroke. Hrana koju mu dajete tako mora sadržavati sve važne hranjive tvari, a sama količina se razlikuje ovisno o tome koliko je pas star i koliko je aktivan.  

Iako će mnogi prehranu svog psa bazirati na mesu poput piletine ili govedine, važno je da mu dajete i ribu. Papaline za pse su tako odličan izbor zbog više razloga.

Kako bi vaš pas imao kvalitetan i zdrav život, potrebno je da ima pravilno uravnotežene i hranjive obroke.

Psi će obožavati jesti papaline

Psi vole jesti svu hranu koja je lako probavljiva. Papaline za pse su upravo takve. Pas će ih lako probaviti, a bit će mu vrlo ukusne. Riječ je o osušenim papalinama. To je inače slanovodna riba iz porodice sleđa. 

Osim toga što psi obožavaju njihov okus, papaline kao hrana za psa su dobre i zbog toga što:

  • Jačaju zagriz psa
  • Odličan su izvor omega 3 i 6 masnih kiselina i proteina

Tako će redovitim konzumiranjem pas ojačati svoj zagriz što je vrlo bitno za njegov razvoj.  A upravo omega 3 i 6 masne kiseline i proteini su potrebni za zdrav razvoj psa, a to je ono čega papaline najviše sadrže.

Papaline su dostupne u raznim pakiranjima

Papaline za pse koje danas možete kupiti u trgovinama za kućne ljubimce dostupne su u raznim pakiranjima. Komadići papalina su uglavnom dugi između 5 i 10 centimetara, a prema potrebi, mogu se razrezati i na manje komadiće. Stoga, ako imate velikog psa, neće biti potrebno rezanje i jednostavno mu ih poslužite. Imate li manjeg psa, najbolje je da ih još dodatno razrežete kako bi ih mogao lakše probaviti.

papaline za pse
Psi vole jesti svu hranu koja je lako probavljiva. Pronađite najbolju hranu za pse u Hrvatskoj!

Valja napomenuti i da ne sadrže nikakve konzervanse i umjetna bojila što je još jedan od razloga zašto ih kupuje sve više vlasnika pasa. 

Konzumiranje kod pasa

Sušene papaline za pse se zapravo mogu smatrati grickalicom, a ne kompletnim obrokom. Zato je najbolje da ih pas tako i konzumira: kao grickalicu između glavnih obroka. Pas će vjerojatno nakon konzumacije papalina biti i žedan pa se pobrinite da mu osigurate i zdjelicu vode. 

Ne morate mu papaline davati svaki dan i iza svakog obroka, a ako niste sigurni kolika količina je potrebna ovisno o veličini, starosti i aktivnosti vašeg psa, uvijek možete pitati stručnjake u nekom pet shopu.

Svi znamo da su psi čovjekovi najbolji prijatelji i da kao takvi zaslužuju najbolje. Psi zahtijevaju posebnu njegu, a i posebnu prehranu. Čitajte više u članku Hladno prešana hrana za pse je siguran izbor.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Alkaten cijevi u vodovodnim instalacijama
Sigurni i kvalitetni Specialized bicikli Next post Sigurni i kvalitetni Specialized bicikli