Solarne lampe su popularno rasvjetno rješenje

Dolaskom toplijeg vremena sve više ljudi počinje s uređenjem vrtova, terasa i okućnica pa na red dođu i pitanja rasvjete koja će osvjetljivati i upotpuniti ambijent. U posljednjih nekoliko godina klasične lustere i reflektore za eksterijer zamijenile su solarne lampe. 

Naime, njihova glavna prednost je to što za njihov rad nije potreban izvor električne energije što je nerijetko problem u brojnim vrtovima i okućnicama, već one za svoj rad koriste sunčevu svjetlost kojom se pune danju, a kada padne mrak one se samostalno pale i emitiraju svjetlost. Najčešće dolaze u obliku štapa koji na vrhu ima solarne ćelije, dok se donjim dijelom stavlja u zemlju.

Solarne lampe vrlo su funkcionalan dodatak za svaki vrt i okućnicu jer su vrlo kompaktne i daju zavidnu svjetlost tijekom čijeg emitiranja apsolutno štedite jer se ne troši električna energija.

Funkcionalnost i ekološka prihvatljivost rasvjete

Solarne lampe vrlo su funkcionalan dodatak za svaki vrt i okućnicu jer su vrlo kompaktne i daju zavidnu svjetlost tijekom čijeg emitiranja apsolutno štedite jer se ne troši električna energija. Osim toga, vrlo lijepo izgledaju u mirnom vrtnom ambijentu jer daju prigušeno, a dovoljno jako svjetlo stvarajući tako vrlo intimnu i ugodnu atmosferu. 

S druge pak strane, solarne lampe su vrlo ekološki prihvatljive jer se njihov rad temelji na obnovljivom izvoru energije, odnosno sunčevoj svjetlosti čime se štiti planet i okoliš, a ujedno i štedi električna energija.

Rasvjetni ukras za dvorište

Osim klasičnih modela solarnih lampi koje dolaze u obliku štapa danas na tržištu postoje i drugi modeli poput:

  • Onih u obliku kugle
  • Onih na lancu
  • Onih u obliku lampiona
  • Ugradbenih

Ovisno o stilu uređenja vaše terase, vrta ili okućnice možete izabrati neki od navedenih modela čime ćete dodatno oplemeniti svoju okućnicu, uštedjeti novac, ali i pomoći u očuvanju okoliša.

Prihvatljive cijene solarnih lampi

U svojim počecima solarne lampe nisu bile toliko popularne, a razlog tome bile su njihove visoke cijene koje su bile opravdane velikim troškovima vezanim uz solarne ćelije koje se ugrađuju u njih.

Danas je situacija znatno drugačija pa se tako solarne lampe mogu pronaći po cijenama od 10-ak kuna po komadu. Isto tako, solarne lampe danas se mogu pronaći i u trgovinama miješanom robom, trgovinama koje prodaju opremu za vrt i okućnicu, ali i trgovinama koje prodaju razne dekoracije za dom. Danas uih je moguće kupiti pojedinačno, ali i u setu, i to najčešće u setu od 6 komada. Zato pronađite idealnu kombinaciju za svoju okućnicu i uživajte u osvjetljenju.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Spašavanje podataka s raznih medija
Next post Alkaten cijevi u vodovodnim instalacijama