E27 LED žarulje su vrlo učinkovite u domu

LED rasvjeta danas je gotovo pa postala standard u svijetu kućne rasvjete. Ipak, imate li rasvjetna tijela u koja možete staviti žarulje te ih želite koristiti uz LED žarulje, važno je da znate što vam se sve pruža na izbor. 

E27 LED žarulje tu su da vaše lustere uvedu u novu dob rasvjete. Dostupne u brojnim izvedbama, trgovine s rasvjetnim tijelima nude razne modele te ne biste trebali imati problema s pronalaskom onih idealnih za svoj dom.

Moderne opcije rasvjete

Iako se klasični lusteri i svjetiljke s grlima za žarulje danas još uvijek mogu naći, sve je više modela rasvjetnih tijela koja dolaze s već ugrađenim LED diodama. Takav dizajn omogućuje postizanje zanimljivih efekata, no glavna mu je mana što nakon što svjetlo prestane raditi, morate mijenjati cijeli luster ili svjetiljku. 

Glavna mana E27 LED žarulja je njihova cijena.

Ako imate ili pak želite nabaviti rasvjetno tijelo s klasičnim grlom za žarulje, no uz njega želite koristiti LED žarulje, onda kupite E27 LED žarulje, koje imaju klasično grlo i lako se mogu postaviti u bilo koje rasvjetno tijelu o vašem domu.

Pročitajte sljedeći članak: Posude za cvijeće mogu biti lijepe kao i biljka u njima

Najbolje cvijeće za svoje posude za cvijeće naći ćete u obližnjem vrtom centru.

Velike uštede električne energije

Glavna mana E27 LED žarulja je njihova cijena. Za razliku od žarulja sa žarnom niti, koje su se mogle kupiti za nekoliko desetaka kuna, cijena E27 LED žarulja je ipak dosta viša. Ipak, iako osnovna cijena nije mala, važno je napomenuti kako su uštede kod korištenja E27 LED žarulja, naspram onih klasičnih, ogromne. 

Bez obzira na to da je cijena E27 LED žarulje ponekad čak i desetak puta veća od cijene klasične, one će se dugoročno isplatiti, i to već kroz prvu godinu korištenja. A razlog je što troše nekoliko desetaka puta manje električne energije te im je radni vijek 10 tisuća sati ili više, dok je za klasične žarulje to oko 2 tisuće sati.

Razni oblici žarulja

Još jedna prednost E27 LED žarulja nad ostalim vrstama jest što ne postoji ograničenje kada je u pitanju oblik. S obzirom da staklo oko dioda u E27 LED žaruljama služi samo za difuziju svijetla, one se mogu pronaći u raznim zanimljivim oblicima koji se mogu uklopiti uz razna rasvjetna tijela, a ona dosadna učiniti zanimljivijim i razigranijim. E27 LED žarulje mogu se čak pronaći i u imitacijama klasičnih žarulja, ako vas pak hvata nostalgija za starim vremenima.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Cerada za auto štiti vas od oštećenja
Gumi tepisi za auto su jeftiniji od tekstilnih Next post Gumi tepisi za auto su odlična zaštita