Učinkovita zaštita automobila

Ako nemate garažu ili nadstrešnicu ispod koje biste mogli držati svoj automobil tijekom kiše, tuče i ostalih oborina, cerada protiv tuče je izvrsno rješenje za vas. Naime, ona štiti vaš automobil od tuče, kiše, snijega, smole koja pada s drveća te štetnog utjecaja sunca u ljetnim mjesecima pa predstavlja odlično ulaganje.

Pronaći je možete u brojnim trgovinama s autoopremom, bilo onim fizičkim ili putem interneta gdje ćete pronaći razne vrste.

Cerada protiv tuče za automobil
Cerada protiv tuče za automobil načinjena je od materijala koji je obložen debelim zaštitnim slojem

Materijal izrade cerade

Cerada protiv tuče za automobil načinjena je od materijala koji je obložen debelim zaštitnim slojem koji štiti izložene dijelove automobila od oštećenja koja nastaju uslijed udaraca tuče, kiše, smole ili pak sunčevih zraka. Materijal izrade je obično debeo oko 5 milimetara te je njegova ispuna u obliku pjene. 

Osim debelog zaštitnog sloja na izloženim i potencijalno najugroženijim dijelovima automobila, cerada za auto posjeduje i dodatan otvor za vlagu koji sprječava njezino nastajanje ispod zaštite i dodatno oštećenje automobila. Upravo zbog toga su one prikladne i kao dugotrajnije rješenje za zaštitu vozila. 

Izbor veličine i dodatna zaštita za auto

Proces postavljanja cerade protiv tuče na automobil je vrlo jednostavan i brz. Naime, elastične trake omogućavaju dobro pričvršćivanje cerade na automobil što je vrlo važno zbog mogućih naleta vjetra. S obzirom na veličinu i dimenzije vašeg automobila, možete odabrati četiri veličine cerade protiv tuče za vaš automobil i to:

  • M veličinu
  • L veličinu
  • XL veličinu
  • XXL veličinu

Osim uobičajenih mjesta na koja se pričvršćuju elastične trake tijekom postavljanja na automobil, u modificiranim verzijama, dodan je i treći pojas za pričvršćivanje preko središnje točke vozila. Time je dodatno i značajno poboljšano zadržavanje cerade na vozilu, čak i unatoč jakim naletima vjetra. 

Također, neke skuplje verzije imaju i dodatno pričvršćivanje cerade za auto na prednjem i stražnjem braniku uz dodatno pričvršćivanje na središnjem dijelu što ih čini još otpornijima na nalete vjetra. Ipak, važno je napomenuti kako nijedna verzija automobilske cerade protiv tuče ne pruža stopostotnu zaštitu te da se u slučaju velike tuče ipak savjetuje garažiranje automobila. 

Lagana i sigurna pohrana

Brojni proizvođači auto cerada protiv tuče dobivali su velik broj primjedbi svojih korisnika kako im je bilo iznimno teško nakon korištenja pohraniti ih u prvobitnu ambalažu i složiti u prvobitnu dimenziju. 

Stoga su brojni proizvođači svojim modelima dodali besplatnu mekanu torbu za pakiranje. A sve kako se navedeni problemi više ne bi ponavljali te kako bi korisnici lagano i brzo pohranili svoju auto ceradu do idućeg korištenja bez oštećenja. 

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Kupaonska rasvjeta je od ključne važnosti
Next post Razlika VPS u odnosu na web hosting