Vratite godine unatrag kremom protiv bora

Najbolja krema protiv bora

Borba s borama veoma je važna za mnoge ljude, koji žele mladolik izgled zadržati što je duže moguće. Ipak, kako biste bili što efikasniji, važno je da odaberete najbolju kremu protiv bora za vas, ovisno o potrebama i tipu vaše kože te životnim navikama!

Iako se to možda na prvu čini kao lak zadatak, mnogi ipak imaju problema s odabirom, ponajviše zbog vrlo velikog asortimana u trgovinama s kozmetičkim proizvodima.

Krema protiv bora štiti i pomlađuje vaše lice
Krema protiv bora pomlađuje vaše lice

Odabir prema tipu kože

Kada se kupuje najbolja krema protiv bora, prije svega treba pripaziti na tip kože koji imate. U pravilu, postoje četiri tipa kože:

  • Osjetljiva
  • Masna
  • Suha
  • Kombinirana

Osjetljiva koža treba nježne sastojke koji ju neće iritirati, suha koža treba dubinsku hidrataciju, dok masna koža treba sastojke koji se brzo upijaju i ne stvaraju dodatan sloj na koži.

Kombinirani tip kože pak treba i duboku hidrataciju, ali i brzo upijanje. Tek kada ste sigurni koji tip kože imate, krenite u kupnju najbolje kreme protiv bora za sebe, jer ćete tek tako moći napraviti odabir koji će dati najbolje rezultate.

Pročitajte sljedeći članak pod naslovomPaleta sjenila kao neizostavan dio make up torbice“.

Birajte pametno kozmetičke proizvode

Kod borbe protiv bora nikada, nemojte pokušati nadoknaditi vrijeme ili ubrzati rezultate korištenjem kreme koja nije prilagođena starosti vaše kože. Takve kreme neće odgovarati na potrebe vaše kože, već će sadržavati sastojke koji pomažu starijoj koži od vaše, pa samim time u najboljem slučaju mogu djelovati sporije, a u najgorem uzrokovati štetu.

Umjesto toga, odaberite najbolje kreme protiv bora za dan i za noć. Dnevna varijanta prilagođena je kako bi se brže upila pa se na nju može nanositi i šminka, a često ima i SPF faktor. Noćna varijanta je pak prepuna bogatih sastojaka koji će:

  • Zategnuti kožu
  • Nahraniti kožu
  • Pomoći u obnavljanju kože

Provjerite sastojke krema

Ono što čini najbolju kremu protiv bora nije njena cijena, već sastojci koji se u njoj nalaze. Stoga provirite u popis sastojaka te pogledajte što se tamo nalazi. Generalno, najbolje kreme protiv bora moraju odgovoriti na tri problema:

  •  Hidratacija
  •  Zaštita
  •  Zatezanje

Dubinska hidratacija dat će vašoj koži mladenački sjaj i živost, zaštita će spriječiti nastajanje štete od štetnih utjecaja poput UV zraka te spriječiti ili smanjiti upalne procese, a sastojci koji pomažu u proizvodnji kolagena pomoći će u zatezanju kože. Matična mliječ, hijaluronska kiselina te vitamini kompleksa B i C pomoći će da koža izgleda mlađe, bude nahranjena te tijekom vremena i zategnutija!

Usne sa sjajnim ružem

Ruževi za usne su jedan od najpopularnijih make up proizvoda

Kozmetika, specifičnije dekorativna kozmetika, danas je osim metode uljepšavanja mnogima i hobi. Mnogi koriste ruž kako bi istaknuli svoju prirodnu ljepotu te stvorili drugačiji imidž, a danas će mnogi ruž percipirati kao idealan dar za majku, sestru, djevojku ili prijateljicu. Ruževi za usne su svakako jedni od najpopularnijih make up proizvoda kod žena.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Nosači za skije pomažu vam da uživate u zimovanju
Next post Psihoterapija će vam pomoći nositi se s problemima