Paleta sjenila kao neizostavan dio make up torbice

Paleta sjenila Revolution

Osim pudera i maskare, palete sjenila su neizostavan dio make up torbice svake žene. Naime, osim blistavog tena i zavodljivog pogleda, vrlo važan element svakog šminkanja je i nanošenja sjenila za oči koja upotpunjuju svaki izgled. 

Osim toga, kupnja ovakvih kompleta vrlo je ekonomična jer se za manje novca dobije više sjenila za oči koja potom imate na jednom mjestu. Ovisno o svom stilu i načinu šminkanja te učestalosti, možete birati između raznih verzija ovog kozmetičkog proizvoda.

Gotove kozmetičke kombinacije

Još jedna od prednosti paleta sjenila je i to što su u njima već posložene određene komplementarne boje sjenila što vam omogućava njihovo jednostavno kombiniranje i pravljenje besprijekornog izgleda. Danas dolaze u raznim kombinacijama boja, a neke od najučestalijih koje se mogu pronaći na tržištu su:

  • neutralne (većinom sadrže smeđe tonove)
  • one s crvenkastim tonovima
  • one s hladnim tonovima (najčešće se radi o sivim i plavim nijansama)
  • one s vibrantnim bojama 

Ovisno o tome za kakvu priliku se šminkate i kakve boje preferirate odabrat ćete neku od navedenih kombinacija boja. Jedan od vrlo popularnih proizvoda koji će svim korisnicima dati bezbroj mogućnosti i potaknuti njihovu kreativnost je Mayani paleta sjenila za oči koja sadrži 196 sjenila pa će svatko moći izbrati nešto za sebe.

Kompaktnost kao velika prednost kod šminkanja

Kompaktnost paleta sjenila jedna je od njihovih najvećih prednosti. Naime, ukoliko putujete i sa sobom na put ponesete samo jednu, na jednom ćete mjestu imati sve što vam je potrebno za postizanje ujednačenog make up looka. 

MAYANI paleta sjenila - Nude Clouds
Ovakvi veliki kompleti paleta sjenila odličan su izbor za profesionalne šminkere

Isto tako, današnje palete sjenila napravljene su tako dobro da čak ne zauzimaju puno mjesta, a materijali njihove izrade sve su bolji pa nema straha od njihova pucanja i lomljenja.

Palete sjenila za profesionalne šminkere

Pravi zaljubljenici u šminku svakako teže stvaranju što veće kolekcije make up proizvoda, pa tako i ovog popularnog kozmetičkog proizvoda. Kako ne bi morali gomilati velike količine manjih komada, proizvođači kozmetika kao Mayani osmislili su velike komplete s preko 100 sjenila. Ušteda je u tom slučaju velika jer je cijena tako velikih kompleta značajno manja od cijena onih s manjim brojem sjenila.

Mayani Nude Clouds paleta sjenila

Doduše i potovi sjenila su nešto manji, ali je zato raspon boja i njihov broj veći pa se doista možete poigrati s bojama. Isto tako, ovakvi veliki kompleti odličan su izbor za profesionalne šminkere koji tako na jednom mjestu imaju sve boje iz istog spektra koje im mogu pomoći u kreiranju raznih makeup lookova. A s obzirom na to da je njihov posao zahtjevan te nikada ne mogu sa sigurnošću znati što će klijent od njih tražiti, dobro je biti spreman i imati sve boje na jednom mjestu.

Boja očiju kao orijentir za šminkanje

Velik broj korisnika danas kupuje palete sjenila s obzirom na to koje  im se boje sviđaju, kakvu odjeću nose te u kojim prilikama ih koriste. Ipak, stručnjaci za kozmetiku i šminkanje savjetuju kako bi prilikom kupnje bilo dobro razmisliti i o kombiniranju sjenila s obzirom na boju vaših očiju. Naime, ne pristaju sva sjenila svim bojama očiju i svakom tonu tena. Kako biste izabrali najbolju paletu sjenila koja će odgovarati vašem tenu i boji očiju donosimo vam neke savjete:

  • osobama sa zelenim očima dobro pristaju sjenila u ljubičastoj i smeđoj boji 
  • osobama sa smeđim očima dobro pristaju gotovo sve boje, s izuzetkom sivih i plavih, odnosno hladnih boja
  • osobama s plavim očima odlično pristaju tople, ali i hladne nijanse poput plavih i sivih

Mayani nudi šarene boje i još puno toga

Jedan od kozmetičkih brendova koji se ističu velikom paletom proizvoda je brend Mayani kozmetike. Naime, Mayani je kozmetički brend koji proizvodi kozmetiku koja nije testirana na životinjama te je prihvatljiva za vegane. Ono što karakterizira ovaj brend su kvalitetne formulacije proizvoda i atraktivna pakiranja proizvoda. 

Paleta sjenila Mayani
Mayani paleta 196 sjenila Magical Shadow

Jedan od njihovih najpoznatijih proizvoda je svakako njihova Magical Shadow paleta sjenila. Nijanse koje možemo pronaći u ovom kompletu idu od bež do crne te od ružičaste i plave zbog čega korisnici imaju velike mogućnosti za kombiniranje sjenila i stvaranje jedinstvenog make up looka. Osim šminke, kozmetika Mayani je vrlo poznata i po svojim kozmetičkim proizvodima za njegu kože. Idući najpopularniji Mayani kozmetički proizvod su njihovi zlatni flasteri za okoloočno područje koji iznimno hidriraju te smanjuju otečenost tog predjela kao i umor. Kao i svi ostali njihovi proizvodi i ovaj proizvod je veganski.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Mnogi vozači zanemaruju važnost antifriza
Next post Granulom je bolest zuba koja može imati ozbiljne posljedice