VPS hosting kao mudar odabir

VPS hosting internetskih stranica je vrsta web hostinga koja koristi tehnologiju virtualizacije, a sve s ciljem da stvori virtualni server unutar fizičkog servera. Za vas to znači da ćete dobiti svoje virtualno mjesto na serveru. Za razliku od dijeljenog hostinga, gdje više korisnika dijeli iste resurse jednog servera, VPS hosting dijeli resurse servera koji se nalaze virtualno odvojeni. Tako se omogućuje da svaki korisnik ima svoj dio resursa i veću kontrolu nad svojim okruženjem. 

VPS hosting tako zapravo kombinira ekonomičnost dijeljenog hostinga s performansama i fleksibilnošću najma cijelog servera. Zbog toga je to vrlo zanimljiva opcija mnogim korisnicima koji traže odličnu vrijednost za novac.

Uz to, zbog načina na koju funkcionira, VPS hosting web stranica korisnicima nudi viši stupanj sigurnosti. Naime, rizik od sigurnosnih prijetnji i neovlaštenog pristupa značajno je smanjen jer se sve radi na izoliranih okruženjima na VPS serveru. Naravno, ako tražite još viši stupanj sigurnosti, uvijek možete dodatno ugovoriti i SSL certifikat koji će vam u tome pomoći.

SSL certifikat je ključni sigurnosni element za vašu web stranicu.

Pojačajte sigurnost na web stranicama uz SSL certifikat

Svi oni koji planiraju imati neku web trgovinu, svakako bi trebali uložiti određena sredstva u povećanje sigurnosti. SSL certifikat je dobar početni korak i on će vašim potencijalnim posjetiteljima donijeti određenu dozu sigurnosti i povjerenja u vašu web stranicu. SSL certifikat na web stranici može se prepoznati po:

  • Oznaci protokola https prije web adrese
  • Oznaci lokota uz naziv web stranica u pregledniku

Važno je napomenuti da internetski SSL certifikat nije garancija da je neka web stranica potpuno sigurna, ali svakako je bolje da je posjeduje nego da je nema. Stoga, ako planirate nešto kupovati putem interneta, provjerite ima li ta web trgovina SSL certifikat na dva gore navedena načina. Ako ima, možete biti sigurniji da vaši podaci koje šaljete prema toj web trgovini neće završiti u rukama neke zlonamjerne osobe.

Postovi iz iste kategorije:

Krovna kutija za auto Previous post Krovne kutije za auto za dodatni prostor na putovanju
Next post Karijes može predstavljati veliki problem