Halogenska svjetla za auto se još uvijek koriste

halogenske auto žarulje

Na automobilima koji su danas na cesti se još uvijek koriste neke tehnologije koje su već dugi niz godina u primjeni i koje danas već imaju dostojnu zamjenu. Razlog za to je još uvijek relativno niska cijena proizvodnje određenih dijelova, a ipak dovoljno dobro alternativa nekim novim dijelovima. To se posebno može vidjeti po pitanju automobilske rasvjete. Iako se halogenska svjetla za auto koriste već dugi niz godina i iako je LED tehnologija puno naprednija, još uvijek se ova stara varijanta može vidjeti na brojnim automobilima.

S vremenom se koriste sve više i ta nova rasvjetna tijela, ali i dalje na brojnim starim modelima se još uvijek mogu vidjeti te stare lampe.

Prednosti halogenskih svjetala za auto

Iako su sada već pomalo zastarjela, halogenska svjetla za auto i dalje imaju svoje određene prednosti zbog koji se još uvijek ugrađuju u neka vozila. Neke do tih prednosti su:

  • Niža cijena proizvodnje – zbog toga ih neki proizvođači još uvijek koriste jer na taj način mogu uštedjeti na konačnoj cijeni auta
  • Jednostavna zamjena – lako ih možete kupiti sami i zamijeniti ili vam to može napraviti autoelektričar
  • Zadovoljavajuća količina svjetlosti – iako ne daju takav snop svjetlosti kao LED žarulje za auto, automobilska halogenska svjetla će dovoljno dobro osvijetliti put

Manji životni vijek i veća potrošnja električne energije

Gore navedene dvije stvari su vjerojatno glavni nedostaci automobilskih halogenskih svjetala. Naime, oni nemaju niti približno dugačak životni vijek kao LED žarulje za auto, što znači da ćete ih morati puno češće mijenjati. Naravno, one su cijenom dosta jeftinije, ali ipak, kroz dugi vremenski period biste s LED varijantom sigurno uštedjeli.

Halogenske auto žarulje imaju prednosti
Halogenske auto žarulje i dalje imaju svoje određene prednosti zbog koji se još uvijek ugrađuju u neka vozila.

Osim toga, halogenska svjetla za automobil troše više električne energije pri svom radu što znači da će brže trošiti akumulator, a to je isto nešto što ćete s vremenom morati zamijeniti.

Veliki izbor u online trgovinama s autoopremom

Ako u svom vozilu imate halogenske žarulje za auto i ako su pregorile, morate ih zamijeniti. Veliki izbor uvijek možete potražiti u brojnim specijaliziranim web trgovinama s autodijelovima koje ih nude. Ako ne znate koji točno model vam je potreban, u većini web trgovina imate mogućnost odabrati model, marku i godište svog automobila.

Pregled 7 najboljih halogenskih auto žarulja za prednja svjetla

Na temelju tih podataka će vam se prikazati samo ona autooprema koja odgovara vašem automobilu, između ostalog i potrebne halogenske auto žarulje.

Postovi iz iste kategorije:

Mramor Previous post Mramor kao dio kristalnih stijena
Xerox tinte za printer Next post Xerox printer je prvi izbor u mnogim uredima