Kvalitetan power bank za punjenje baterije na putovanju

U današnje vrijeme glavni uređaj koji koriste sve generacije su mobiteli, a jedan od najčešćih problema koji se dešavaju je pražnjenje baterije. U slučaju da ste na putu, u prirodi ili jednostavno nemate mogućnost spajanja s utičnicom, pomoći će vam kvalitetan power bank za mobitel od Xiaomija. Trenutno jedan od najpopularnijih brendova, koji garantira kvalitetu i svoje proizvode nudi po povoljnim cijenama. 

Putna baterija ili power bank za mobitel
Putna baterija ili power bank za mobitel naziv je za uređaj koji služi kao prijenosnik energije

Prijenosna baterija za mobitel

Prijenosna baterija, putna baterija ili power bank za mobitel naziv je za uređaj koji služi kao prijenosnik energije i omogućava vam punjenje smartphonea u pokretu. Ako nemate izvor napajanja, jednostavno spojite power bank i mobitel i vaša baterija će se krenuti puniti. Njegova veličina je najčešće kao i veličina mobitela, no ovisno o kapacitetu, može biti većih ili manjih dimenzija.

Karakteristike power banka za mobitel

Prilikom kupnje, pažnju morate obratiti na nekoliko stvari:

  • Kapacitet baterije
  • Brzina punjenja uređaja
  • Izgled
  • Podržava li bežično punjenje
  • Kvaliteta izrade

Svaka od ovih karakteristika diktira i visinu cijene, a na vama je da odaberete onaj koji će zadovoljiti vaše potrebe. Ako volite igrati igrice na mobitelu, tada bi kapacitet trebao biti glavni odabir, dok s druge strane pripadnice ljepšeg spola najviše pažnje obraćaju na izgled i što manje dimenzije.

Kod novijih mobitela jedna od bitnih uloga može biti i podržava li power bank bežično punjenje, koje će vam olakšati punjenje bez potrebe za spajanjem kabela. Također, nikako nemojte zanemariti niti marku koju kupujete i samu kvalitetu izrade, jer s jeftinim modelima nerijetko se počnu veoma rano pojavljivati problemi.

Kapacitet power banka 

S tehničke strane gledišta, najvažnije je obratiti pažnju na kapacitet baterije i brzinu punjenja koju podržava. Kapacitet baterije izražava se oznakom mAh, koju nosi i baterija vašeg mobitela. Najčešći su kapaciteti prijenosnih baterija oko 10.000 mAh, no oni mogu biti i manji ili veći od te brojke.

Koji kapacitet vam je potreban?

Kod kupnje morate obratiti pažnju na veličinu baterije vašeg mobitela i ako ona iznosi 5.000 mAh, to znači da će power bank za mobitel od 15.000 mAh moći čak 3 puta napuniti vaš uređaj od 0 do 100 %. Nemojte zanemariti niti brzinu punjenja. Ako vaš mobitel podržava brzo punjenje, obratite pažnju na to da ga podržava i prijenosna baterija za mobitel, kako bi se on brzo puni. Naravno, što su karakteristike bolje, to će i cijena biti nešto veća.

Ako  vam se baterija mobitela često prazni, svakako biste trebali razmisliti o kupnju prijenosne baterije, a naš savjet je da birate Xiaomi power bank koji garantira kvalitetu.

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Od potkošulje do nezaobilaznog odjevnog predmeta
Next post Ručni satovi su neizostavan modni detalj