Oksfordice kao klasik u ženskom ormaru

Od davnina, muška i ženska odjeća je po nekim stvarima bila slična, a po nekime se bitno razlikovala. Jedna od stvari koja je činila razliku je bila peta. Muške cipele su uvijek imale nisku petu, dok je kod ženskih ona varirala i uvijek je bilo modela s nešto višom petom, što možemo vidjeti i danas na policama trgovina.  

U 19. stoljeću javljaju se prve oksfordice, koje su trebale služiti ženama pri radu, a da su istovremeno vrlo udobne za nošenje, odnosno da ih mogu nositi svi profili žena. Danas su one vrlo popularan komad ženske obuće koji se može pronaći u ormarima mnogih.

Bez obzira volite li se oblačiti klasično, volite li više eleganciju ili razigranost, kombinirajući oxfordice s različitim odjevnim predmetima, lako ćete doći do željenog izgleda.

Udobna ženska cipela

Oksfordice se mogu promatrati kao nešto elegantnija vrsta ženske obuće, ali s naglaskom na udobnost. Zbog toga se mogu nositi i više sati, a čak i nakon toga ne biste trebali osjećati nikakve bolove u stopalima. 

Usporedite li ih s primjerice štiklama, koje imaju visoku potpeticu, odmah ćete uvidjeti koliko su udobne u usporedbi s njima. A kada tome dodate i mogućnost kombiniranja s različitim odjevnim kombinacijama koje će dodatno naglasiti njihovu eleganciju, ne čudi što su oxfordice toliko popularne među ženama.

Jednostavno kombiniranje s odjećom

Kao što je navedeno ranije, ženske oksfordice su odlične i po tome što se vrlo lako mogu kombinirati s različitim odjevnim predmetima. Tako odlično pristaju uz:

  • Haljine
  • Suknje
  • Traperice
  • Kratke hlače

Bez obzira volite li se oblačiti klasično, volite li više eleganciju ili razigranost, kombinirajući oxfordice s različitim odjevnim predmetima, lako ćete doći do željenog izgleda.

Birajte različite modele oksfordica

U trgovinima se oksfordice mogu pronaći u velikom asortimanu različitih modela pa ćete ponekad morati potrošiti više vremena dok ne pronađete onaj idealan model. Možete birati između nešto krupnijih modela, ali i onih užih koji više prate oblik stopala. Izbor je samo na vama, a najbolje je da se nakon isprobavanja iz prve ruke uvjerite kako će vam stajati. 

Nekada davno su se oksfordice radile uglavnom od prave kože. Danas to više nije slučaj i današnji modeli su uglavnom izrađeni od umjetnih materijala. Oni su nešto jeftiniji za proizvodnju, ali su i dalje vrlo čvrsti i otporni. Kako biste bili sigurni da kupujete kvalitetan model oksfordica, probajte ih presavinuti rukom. Ako nakon toga na njima ne ostaju tragovi presavijanja, radi se o kvalitetnom modelu izrađenom od dobrih materijala. 

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Provjera registracije domene otkriva njenu dostupnost
Next post Borderline poremećaj ličnosti i druge mentalne bolesti