Dašak luksuza u vlastitom domu upotrebom lustera

Prilikom opremanja doma, morate donijeti razne važne odluke. One će uvelike utjecati na to kako će vaš dom kasnije izgledati. Čak i neke male sitnice mogu drastično promijeniti cijeli izgled stana ili kuće. Rasvjeta je vrlo važan dio uređenja doma. Većina se danas odlučuje upravo za LED rasvjetu koja se pokazala kao najbolje rješenje. No, još uvijek vam ostaje odabir odgovarajućih rasvjetnih tijela.

Tražite li rasvjetno tijelo koje će svakako unijeti određeni dašak luksuza, onda su to lusteri. Dostupni su u raznim oblicima, veličinama i modelima te se potrudite odabrati one najzanimljivije. 

Lusteri nisu za svaku prostoriju

Imajte na umu da se klasični lusteri u domu ne mogu postaviti baš u svaku prostoriju da bi izgledali skladni. Najbolje ih je postaviti u:

  • Dnevni boravak
  • Blagovaonicu

Možete ih postaviti i u neke druge prostorije, poput spavaće sobe, ali tada nećete toliko dobiti na atraktivnosti zbog toga što to nije prostorija u kojoj boravite većinu vremena tijekom dana i koju vam vjerojatno neće vidjeti većina gostiju. Zbog toga, dnevni boravak kao prostorija u kojoj boravite najviše vremena, odlična je opcija za postavljanje atraktivnih lustera. 

Imajte na umu da se klasični lusteri u domu ne mogu postaviti baš u svaku prostoriju da bi izgledali skladni.

Birajte LED žarulje

Kako bi lusteri dobro osvijetljavali vaš dom, morate u njih postaviti i žarulje. Preporuka je da se odlučite za LED žarulje koje su puno učinkovitije od onih sa žarnom niti, a ujedno će i puno dulje trajati pa ih neće morati tako skoro mijenjati. 

Imate li li model lustera koji se sastoji od jako puno žarulja i koji vam daje previše svjetla, možete se odlučiti da maknete neke žarulje. Tako ćete smanjiti intenzitet svjetla kojeg će on davati.

Pročitajte sljedeći članak: Sigurnosni aspekti rasvjete

Kada govorimo o rasvjeti, tada je osvjetljavanje prva asocijacija koja se pojavljuje kod većine. Ipak, kada govorimo o vanjskim svjetlima, tada se mnogima javi ideja o osvjetljavanju vanjskih prostora sa svrhom sigurnosti.

Visilice kao odlična opcija za rasvjetu u domu

Lustere možete pronaći u brojnim trgovinama s rasvjetnim tijelima. Dostupni su u brojnim varijantama, a kao jedan od vrlo popularnih modela izdvajaju se tzv. visilice. One se spuštaju sa stropa te možete prilagođavati njihovu visinu. Odlično će se uklopiti iznad blagovaonskog stola. Naravno, pripazite na njihovu visinu kako ne biste svako malo zapinjali za njih.

Uz ove modele, u trgovinama možete pronaći i vrlo velike i raskošne lustere. Dobro razmislite mogu li se oni uklopiti u vaš interijer. Kupite li model koji je vrlo velik i raskošan, to može imati kontraefekt. Tada će on ukrasti svu pažnju, a neće se dovoljno isticati sve ostale stvari i namještaj u vašem domu.

Mramor kao dio kristalnih stijena danas ponovno postaje sve popularniji, posebno u dizajnu interijera te u kuhinjama, blagovaonicama, dnevnim boravcima i kupaonicama možemo vidjeti namještaj od pravog mramora, ili pak namještaj koji imitira njegov izgled. Čitaj više u članku …

Postovi iz iste kategorije:

Previous post Borderline poremećaj ličnosti i druge mentalne bolesti
Next post Besplatne i naplatne Carnet domene