Pripazite pri kupnji unutarnje rasvjete

Prilikom kupnje unutarnje rasvjete važno je imati na umu nekoliko vrlo bitnih stavki kao što su: 

  • veličina prostorije
  • namjena prostorije
  • usklađivanje s ostatkom uređenja
  • tehničke performanse
  • ekonomičnost
LED visilice
LED visilice se često još nazivaju i nakitom za strop

Vrlo je važno obratiti pozornost na navedene stavke da biste napravili što bolji odabir i uživali u predivno osvijetljenom prostoru koji zadovoljava sve vaše potrebe, kako funkcionalne, tako i estetske. LED visilice spadaju u vrlo zanimljiva rasvjetna tijela koja nude brojne prednosti u odnosu na neka druga pa ih svakako uzmite u obzir kada planirate rasvjetu svog doma.

Čitajte i sljedeći članak: Kupaonska rasvjeta je od ključne važnosti

Kupaonska rasvjeta je najzahtjevniji dio posla kod planiranja rasvjete u stanu.

Želite li učinkovitost, birajte LED rasvjetu

Kao što je već navedeno, pri izboru rasvjete vrlo je važno da je rasvjeta energetski učinkovita. LED rasvjeta, kao što su primjerice LED visilice, danas se smatra kao energetski najučinkovitijom i to iz više razloga:

  • ima najdulji vijek trajanja (50 000− 100 000 sati)
  • ne sadrži kemikalije opasne za ljude i okoliš
  • ima najveći spektar boja
  • najizdržljivija je i najotpornija u svim aspektima
  • dolazi u različitim oblicima i dimenzijama te je zbog toga primjenjiva u mnogo širem rasponu mjesta od klasičnih žarulja

Zbog svega navedenog, danas se sve se više ljudi odlučuje na odabir upravo LED rasvjetnih tijela, a vrlo veliki izbor potražite i u Volino web trgovini

Pročitajte ovaj članak: Olakšavanje posla s perilicama za suđe u ugostiteljstvu

S obzirom na to da je posao u ugostiteljstvu vrlo dinamičan i brz, zaposlenicima treba biti omogućeno da u što bržem vremenu obave što više posla, posebno kada je riječ o održavanju posuđa čistim i dostupnim za rad. U tom smislu veliku podršku i veliko olakšanje pruža perilica za suđe za ugostiteljstvo.

Odabir LED visilica

LED visilice se često još nazivaju i nakitom za strop jer su to vrlo efektna rasvjetna tijela, pomoću njih se vrlo lako može naglasiti određeni dio prostorije (primjerice iznad blagovaonskog stola). Također, ukoliko želite jako osvjetljenje odaberite LED visilice od metala ili stakla koji najbolje raspršuju svjetlost u svim pravcima, zbog čega su savršen izbor za kuhinje i kupaonice. Važno je pripaziti na dužinu i visinu LED visilica. Premalena LED visilica će se u velikom prostoru izgubiti, dok će prevelika u malom prostoru vizualno zatrpati interijer. 

Rješenje za niske stropove i male prostore 

LED lusteri su ključni dio svake sobe u stambenom objektu, bilo da se radi o velikim ili malim prostorima. Ipak, iako i lusteri mogu biti prikladni i u velikim prostorima, ističući neki dio prostorije, oni su najprikladniji za manje prostore. 

Naime, ukoliko imate mali dnevni boravak s niskim stropom svakako je preporuka da se odlučite za ugradbeni LED luster kako biste uštedjeli prostor, a maksimalno ga osvijetlili. Ovakva rasvjeta, pogotovo ukoliko je LED, daje puno raspršene svjetlosti i prostoriju čini optički većom

Postovi iz iste kategorije:

Probiotici u kapsulama Previous post Probiotici su osnova za pravilan rad probave
Next post Polo majice kao spoj praktičnosti i elegancije